Evde en sağlıklı atıştırmalığı yapma zamanı! Bayatlamış lavaşları sakın atmayın

Abur cubur seven bir toplum olduğumuzdan kilo alımının en büyük problemlerinden birine yol açmış oluyoruz. Bunun yerine ev de en sağlıklı atıştırmayı yapabilirsiniz. Bayatlamış lavaşları atmak yerine evde mükemmel bir lezzete çevirme vakti geldi. İşte bayatlamış lavaşlardan yapılan cips tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Film gecelerinin bol dedikodulu saatlerin vazgeçilmezi olan cips atıştırmalığını evde kendinizde yapabilirsiniz. Bayatlamış lavaşlardan çıkaracağınız bu eşsiz lezzet sayesinde en lezzetli atıştırmalığı yemiş olacaksınız. Bu yüzden bayatlamış lavaşları atmak yerine bu şekilde değerlendirin. Cips lavaşı yaparken kendi damak zevkinize göre baharatlar kullanabilirsiniz. Sağlıklı olmasını sağlamak için taze sıkın zeytinyağı tercih etmenizi öneririz.

BAYATLAMIŞ LAVAŞLARDAN YAPILAN CİPS TARİFİ

MALZEMELER

3 adet lavaş

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 adet sarımsak

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı fesleğen

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı toz biber

Dilediğiniz kadar tuz

YAPILIŞI

Lavaşları makasla üçken şeklinde kesiniz.

Akabinde bir kasede zeytinyağı baharatları karıştırın.

Mikserden geçirdiğiniz akabinde lavaşların üzerine döküp karıştırın.

Her lavaşın iyice sosa bulandığından emin olduktan sonra tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine dökün.

Her birini diğerinden ayırın ve fırına verin.

200 derecelik ısıtılmış fırında 30 dakika beklettikten sonra çıkartın.

Afiyet şifa olsun...

K vitamini deposu: Sindirim dostu! Elma reçeli nasıl yapılır?