AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Film gecelerinin bol dedikodulu saatlerin vazgeçilmezi olan cips atıştırmalığını evde kendinizde yapabilirsiniz. Bayatlamış lavaşlardan çıkaracağınız bu eşsiz lezzet sayesinde en lezzetli atıştırmalığı yemiş olacaksınız. Bu yüzden bayatlamış lavaşları atmak yerine bu şekilde değerlendirin. Cips lavaşı yaparken kendi damak zevkinize göre baharatlar kullanabilirsiniz. Sağlıklı olmasını sağlamak için taze sıkın zeytinyağı tercih etmenizi öneririz.
MALZEMELER
3 adet lavaş
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı toz biber
Dilediğiniz kadar tuz
YAPILIŞI
Lavaşları makasla üçken şeklinde kesiniz.
Akabinde bir kasede zeytinyağı baharatları karıştırın.
Mikserden geçirdiğiniz akabinde lavaşların üzerine döküp karıştırın.
Her lavaşın iyice sosa bulandığından emin olduktan sonra tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine dökün.
Her birini diğerinden ayırın ve fırına verin.
200 derecelik ısıtılmış fırında 30 dakika beklettikten sonra çıkartın.
Afiyet şifa olsun...