AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Ülkemizin geçtiği zor günlerde artan dayanışmalar arasında en çokta ekmek tarifleri oldu. Evlerde yapılan ekmekleri depremzedelere yetiştiren ev hanımlarının en lezzetli ekmeği nasıl yaptığını sizler için derledik. Bir kişiye de uluşmak umudu artıran bu günlerde evde yapacağınız en hızlı ve pratik ekmekleri ihtiyaç sahiplerine yetiştirebilirsiniz.
Evde ekmek yapmanın önemi ilk olarak pandemi sürecinde ortaya çıkmıştı. Virüsün yaygınlığını azaltmak için evde ekmek yapmayı öğrenen birçok kişi bu yetenekleri şimdi dayanışmaya ihtiyacımız olan bu günlerde kullandı.
MALZEMELER
1 kilo elenmiş un
1 litre ılık su
2 paket maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Unu bir kabın içine koyun. İçerisine maya, toz şeker ve tuzu ilave edin.
Akabinde ılık suyu azar azar boşaltıp hamuru karın.
Su bittikten sonra hamuru yoğurduğunuz sırada da elinize çok az miktarda sıvı yağ dökün.
İyice yoğurduktan sonra üzerini streçleyip etrafına sofra bezi ve battaniye sarın.
1 saat sonra hamuru parçalara bölüp yuvarlatın.
Temiz bir tepsinin üzerine koyun.
Üzerine birazda un serpin.
20 dakika da böyle dinlendirip akabinde fırını 250 derece ısıtın.
Ekmekleri yuvarlak şekilde ikişer olarak tepsiye koyun.
Fırına verin. 20 dakika da bir tüm ekmekleri bu işlemden geçirin.