Evde çocuklar için 4 yöntemde İngilizce! Yabancı dil öğrenmeyi kolaylaştıran yollar...

Çocuklarını yabancı dil konusunda geliştirmek isteyen ebeveynlerin ilk tercihleri genellikle İngilizce oluyor. Ancak kurslara ödenen yüksek ücretler yerine, evlerde uygulanabilecek yabancı dil öğrenme teknikleri herkesin ilgilisini daha fazla çekebiliyor. İşte çocukların evde İngilizce öğrenmelerinin 4 yolu…

İngilizcenin yaygınlaşmasıyla birlikte, ebeveynler de çocuklarının İngilizce bilmesini ister oldu. Kurslara yüksek ücret ödemek istemeyenlerin ilk tercihleri, evlerde İngilizce öğretme yöntemleri oldu. Söz konusu yöntemlerle de sıfırdan İngilizce öğrenebilmek mümkün oluyor.

İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İÇİN 4 YÖNTEM

Günümüzde pek çok ebeveyn çocuğunun İngilizce öğrenmesini istiyor. Fakat kurslara yüksek ücretler verilmesinin yanı sıra birçok ebeveyn ucuz yöntemlerle evde öğrenilebilecek İngilizceyi tercih ediyor. Söz konusu 4 yöntemle sıfırdan İngilizce öğrenmek mümkün oluyor. İşte o 4 yöntem şu şekilde; sıfırdan İngilizce öğreten uygulama kullanmak, şarkı dinlemek, film izlemek ve pratik yapmak.

İngilizce Öğreten Uygulama Kullanmak: Çocukların sıfırdan yabancı dil öğrenebileceği birçok uygulama bulunuyor. İster günlük dil öğrenimi, ister dil bilgisi kurallarıyla yabancı dil öğrenimi sağlanabiliyor. Çocuklar için temel seviyede başlanabilecek yabancı dil uygulamaları, dil bilgisi gelişimine de oldukça yararlı olacaktır. Fakat istikrarla devam edilmesi gerekiyor.

Şarkı Dinlemek: Belirli bir alt yapı hazırlandıktan sonra öğrenmek istenilen yabancı dilde şarkı dinlenilebilir. Şarkının içerisinden belirli kelimeleri anlamak gelişim sürecine destek olacaktır.

Film İzlemek: Film izlemek eğlenirken öğrenmeyi beraberinde getirir. Başlangıçta Türkçe alt yazılı yabancı dildeki filmler izlenebilir. Bu sayede aynı şarkı dinlerken olduğu gibi kulak aşinalığı kazanılabilir. Devam eden süreçte ise İngilizce alt yazı ve seslendirmeli olarak film izlenilebilir. Bu tamamen yabancı dil seviyesine göre değişiklik gösterir.

Pratik Yapmak: Öğrenilen yeni kelimelerle bol bol pratik yapılması gerekiyor. Pratik yapılmazsa yeni öğrenilen kelimeler unutulabilir. Ayrıca pratik yapmak için yabancı dil bilen insanlarla da konuşulabilir. Bu sayede yanlış telaffuz edilen kelimeleri de düzeltebilirler. Fakat bu aşamaya geçmeden önce, bol bol yazarak İngilizce kelimeler tekrarlanabilir. Bu sayede konuşma aşamasında tıkanıklık olmaz.