Evde bulunan malzemelerle padişah yastığı tarifi! Un, şeker ve yumurta ile 15 dakikada muhteşem lezzet

Un, şeker ve yumurta ile hazırlayabileceğiniz padişah yastığı tatlısı hem pratik hem de evde bulunan malzemelerle yapılıyor. Şerbetli tatlı olan padişah tatlısının püf noktası ise şerbetinin soğuk dökülmesidir. İşte kolay şerbetli tatlı olan padişah yastığı tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Kolay bir şerbetli tatlı tarifi arıyorsanız padişah yastığı tam size göre bir tarif. Evde bulunan malzemelerle yapılan padişah yastığı tatlısı hem görüntüsüyle hem de tadıyla aklınızı başından alacak. Sunumu ve ikramı kolay bu tatlıyı misafirleriniz için yapabilirsiniz.

Padişah yastığı diğer şerbetli tatlılara göre daha hafiftir ve malzemeleri azdır. Borcamda ya da tepside yapabilirsiniz. İşte padişah yastığı tarifi ve malzemeleri...

PADİŞAH YASTIĞI MALZEMELER

1 çay bardağı toz şeker

4 adet yumurta

3 yemek kaşığı sıcak su

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Arası için:

1 su bardağı süt

1 paket krem şanti

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

Bir kaç damla limon suyu

PADİŞAH YASTIĞI TARİFİ YAPILIŞI

Her tatlıda olduğu gibi padişah yastığında da önce şerbeti hazırlayın. Kaynamaya yakın limonu sıkıp. Birkaç dakika sonra şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Şerbet soğurken krem şantiyi de hazırlayıp, dolaba kaldırın.

Sıra geldi tatlının kekine. Yumurtanın beyazını alıp önce tuzla köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurtanın sarısını da şekerle çırpın. Ardından ikisini birbirine karıştırın. Padişah yastığının püf noktası burasıdır.

Ardından sıcak suyunu katın ve iyice çırpın. Elemiş olduğumuz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Ardından yağlı kağıt serili kalıba keki dökün.

180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Kızaran kek biraz soğuduktan sonra ortadan ikiye ayırın.

Şerbetin yarısını alt tabana dökün, üzerine kremşantinin tamamını sürün.

Kekin üst tabanını sekiz parçaya bölün, krem şantinin üzerine yerleştirin. Kalan şerbeti kekin üzerine dökün ve dilediğiniz şekilde süsleyin. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...