Evde bayram şekeri tarifi! Misafirler bu tada bayılacak

Ramazan Bayramına sayılı günler kala herkes evde bayram şekeri kâselerini hazırlıyor. Evde kendi şekerini yapmak isteyenlere bayram şekeri tarifi hazırladık. İşte bayram hazırlıklarının en keyifli, en tatlı halinin evde yapılışı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ramazan Bayramı'nda 7'den 70'e şüphesiz herkesin favorisi şekerler. Peki, misafire ikram edilecek bayram şekerlerini evde hazırlamaya ne dersiniz? Kulağa çılgınca geliyor ama evde bayram şekeri tarifi hazırladık.

Bayram şekeri ve çikolatasını hazır almak istemeyenler için ev yapımı tarifleri bir araya getirdik. Hemen gözünüz korkmasın işte adım adım bayram şekeri tarifi...

BAYRAM ŞEKERİ TARİFİ

200 gram şekerin içine 100 gram su eklenerek; altın rengine gelene kadar pişiriliyor. Daha sonra kullanılmak istenilen malzemeler tek tek, bir kürdan yardımıyla ya da saplarından tutularak karamelin içine ardından da susama batırılarak servis edilebilir.

BAYRAM ÇİKOLATASI TARİFİ

200 gram bitter çikolata; 20 gram kayısı ve üzüm, 20 gram fındık, ceviz, badem ve susam kullanarak meyve ve kuruyemiş zengini çikolata yapabiliriz. Bunun için çikolatayı kısık ateşte yavaşça eritiyoruz.

Ardından pişirme kâğıdının üzerine döküp üzerine kullanmak istediğimiz malzemeleri keserek ekliyoruz.

Buzdolabında bu çikolatanın 20 dakika kadar donmasını bekliyoruz. Donmuş çikolatayı elimizle ya da kaşık yardımıyla kırıp, servis edebiliriz.