Ev yapımı sucuğun püf noktası: Baharat! Sucuk yapmanın püf noktaları ve malzemeleri!

Kahvaltıda veya yemeklerde çok sevilen sucuğu Kurban Bayramında birçok kişi kendisi yapmayı tercih ediyor. Peki, sucuk yapmanın püf noktası nedir? Sucuk malzemeleri nelerdir? İşte uzmanından sucuk yapmanın püf noktaları...

IHA

Sucuk nasıl yapılır? Sucuk yapmanın püf noktası nedir? gibi soruların cevabı Kurban Bayramının yaklaşmasıyla araştırılmaya başlandı. Evde sucuk yapımı sanıldığı kadar zor değil. Sucuk yapmanın en önemli püf noktası ise kullanılacak baharatlar. İşte "Sucuk nasıl yapılır?" sorusunun cevabı ve sucuk malzemeleri...

İHA'da yer alan habere göre Kayseri’de 30 yıldır baharatçılık yapan İsmail Seçer Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte sucuk yapmak için malzeme alacak vatandaşlara önerilerde bulundu.

Ev yapımı sucuk hakkında bilgi veren Seçer, lezzetli sucuk yapabilmeleri için vatandaşlara hem kullanılacak baharatlar oranlarından hem de sucuğu lezzetli yapacak ince detaylar konusunda bilgiler verdi.

Sucuk yaparken en önemli noktanın kaliteli biber olduğunu söyleyen İsmail Seçer, sucuk yapmanın püf noktalarını şöyle sıraladı:

“Sucuğun içine acı biber, tatlı biber, kimyondan oluşan 7 türlü karışık baharat kullanıyoruz. 

Sarımsak ve tuzunu da ilave ediyoruz ve o şekilde ayarlıyoruz. Fiyatlarda da 10 kiloluk malzemelerimizi 40 ile 45 liradan satıyoruz. 

Bağırsakların metresi de 1 TL ile 1 buçuk TL arasında değişiyor.

İyi bir sucuk yapabilmek için, biberlerin çok kaliteli olması lazım. En önemli baharat biber sucuk yaparken. 

Biber kaliteli olursa sucuk daha iyi olur ve bunlar birinci sınıf olunca, dört dörtlük sucuk olur. 

Tabi burada oran da çok önemli. 10 kiloluk malzeme bazında düşünürsek, 1 kilo 100 gram baharat düşüyor. 

Vatandaşlarımız malzemelerini sabit yerlerden alsınlar ve seyyar satıcılara dikkat etsinler. 

Mahalle aralarında satılanlarda pek kaliteli olmaz.”