Ev yapımı öksürük şurubu tarifi

Öksürük soğuk havalarda en sık görülen sağlık sorunu. Prof. Dr. Oğuz Özyaral'ın ev yapımı öksürük şurubu tarifini sizler için derledik. İşte evde bulunan malzemelerle öksürük ilacı...

Öksürük şurubu arayanlar doğal karışım tariflerini araştırıyor. Sosyal medyadan takipçilerine şifalı bilgiler veren Prof. Dr. Oğuz Özyaral, ev yapımı öksürük şurubu tarifi verdi.

EV YAPIMI ÖKSÜRÜK ŞURUBU MALZEMELER

1 adet kabuklarıyla kuru soğan

3-4 diş kabuklarıyla sarımsak

Kaynatılmış ve ılıtılmış içme suyu

1 adet taze sıkılmış limonun suyu ve kabukları

1 adet kabuk seylan tarçını

6-7 dilim taze zencefil

2-3 kaşık doğal bal

6'şar adet dövülmüş karanfil ve karabiber taneleri

YAPILIŞI

Öksürüğün ilacı doğal beslenme kaynaklarında. Önce 1,5 su bardağı suyu kaynatın.Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun, yıkayın, doğrayın.

Soğan ve sarımsak kabuklarını cam bir kavanozun alt kısmına üzerine de doğranan soğan ve sarımsakları ilave edin.

Sırasıyla bir parça kabuk seylan tarçını, 6-7'şer adet dövülmüş karanfil, karabiber ile dilimlenmiş taze zencefil, 2 tatlı kaşığı bal ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.

Ardından kavanozu doldurana kadar kaynatılmış ılık içme suyu ekleyin.

Kavanozun kapağını kapatın çalkalayın, karıştırın 1 gece boyunca maserasyona / etkileşime bırakın. Malzemeler birbiriyle tamamen karıştığında doğal öksürük şurubunuz hazır. Süzüp temiz bir şişeye aktarın artık tüketebilirsiniz.

HASTALIĞI OLANLAR DİKKAT

Her insan farklıdır ve farklı bitkilere farklı tepkiler verebilir. Ciddi tıbbi durumları kendi başınıza tedavi etmek için asla evde bazı karışımlar hazırlayıp, kullanmayın. Ev ilaçlarını seçmeden önce daima doktorunuza danışın.