Ev yapımı kefir tarifi bağırsaklara ve mideye birebir

Ev yapımı kefir bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor ve vücuttaki faydalı bakteri sayısını artırıyor. Peki, ev yapımı kefir nasıl yapılır? Kefir yapımının püf noktası kullanılacak kabın temiz olması ve karıştırırken tahta kaşık kullanılmasıdır. İşte ev yapımı kefir tarifi ve malzemeleri...

Ev yapımı kefirin faydaları saymakla bitmiyor. Kefir bağırsakların düzenli çalışmasından tansiyona ve kalbe kadar vücuda birçok fayda sağlıyor. Ev yapımı kefir tarifiyle kendi kefirinizi yapabilirsiniz. İşte kefirin püf noktası ve adım adım kefir tarifi...

EV YAPIMI KEFİR MALZEMELERİ

500 gram süt

15 gram kefir mayası

EV YAPIMI KEFİR TARİFİ

Kullanacağınız sütü oda sıcaklığında bekletin. Ardından kefir mayasının üzerine sütü ilave edin. Kavanozun kapağı yerine kağıt havlu ve lastik kullanarak kapatabilirsiniz. Önemli olan hava almasını sağlamaktır. 

Kefir yapımının püf noktası kullanılacak kabın temiz olması ve karıştırırken tahta kaşık kullanılmasıdır. Kefir mayası metal bir yüzey ile temas ettiğinde ölür. Bu yüzden tahta ya da plastik ürünler kullanılmalıdır.

Kavanozu güneş almayan, karanlık bir yere koyun. 24 saat beklemeden kesinlikle kefirin kapağını açmayın. Kefirin yoğunluğunun daha fazla olmasını istiyorsanız iki gün, daha az olmasını istiyorsanız bir gün kadar bekleyin.

Bu süreden sonra kefirin ağzını açın ve bir süzgeç yardımıyla içindeki taneleri süzün. Kefir yapımında asla metal ürünler kullanmıyoruz. Bu yüzden plastik süzgeç kullanılmalıdır. Kefiri buzdolabına koyarak tüketebilirsiniz.

KEFİRİN 5 ÖNEMLİ FAYDASI

Bağırsak sorunlarını giderir, faydalı bakterileri artırır

Bağışıklığı güçlendirir

Kalp sağlığına iyi gelir

Tansiyonu ve kolesterolü düzenler

Cildi yeniler, yaşlanmanın önüne geçer