Ev yapımı hamburger köftesinin püf noktaları

Özellikle çocukların severek tükettiği hamburger dışarıda yenildiğinde sağlık için pek faydalı değil. Biz de sizin için “Evde hamburger köftesi nasıl yapılır?” sorusunu haberimizde yanıtladık…

Hamburger hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir fastfood yemeğidir. Dışarıda tüketilen hamburger sağlık için oldukça zararlı. Bu nedenle ebeveynler çocuklarının dışarıdan hamburger yemesini genelde onaylamıyor. “Evde hamburger köftesi nasıl yapılır?” sorusunun cevabı ve daha fazlası haberimizin detayında sizlerle…

EVDE HAMBURGER TARİFİ İÇİN MALZEMELER

EKMEK HAMURU İÇİN;

1 buçuk su bardağı ılık su,

4 yemek kaşığı erimiş tereyağı,
3 yemek kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 paket yaş maya,
Un.
ÜZERİ İÇİN;

Yumurta sarısı,
Susam.
KÖFTESİ İÇİN:

500 gram kıyma,
1 çay bardağı galeta unu,
1 yumurta,
1 soğan,
2 diş sarımsak,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon.
EVDE HAMBURGER TARİFİ

EVDE HAMBURGER YAPILIŞI

Evde hamburger ekmeği yapmak için gerekli olan un haricindeki malzemelerin tamamı yoğurma kabına koyulur ve karıştırarak mayanın erimesi sağlanır.
Elde edilen mayalı karışım üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için ılık bir ortamda bekletilir.
Mayalanan hamur eşit büyüklükte 10 parçaya ayrılıp beze yapılır.
Şekillendirilen bezeler fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine elle bastırarak yassılanır.
Tepsi mayası için yarım saat bekletilir ve son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Pişirilen hamburger ekmeği fırından alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
Köfte harcını hazırlamak için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine alınır.
Kıymanın üzerine soğan ile sarımsak rendelenir ve galeta unu, yumurta, tuz ve baharatlar eklenip güzelce yoğrulur.
Yoğrulan köfte harcından parçalar kopartılıp yuvarlak yassı şekil verilir ve şekillendirilen köfteler buzdolabına kaldırılarak yarım saat dinlendirilir.
Dinlendirilen köfteler daha sonra çok az yağ içerisinde arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
Soğuyan hamburger ekmekleri, bıçak yardımı ile enlemesine ortadan ikiye bölünür.
Ekmeğin arasına marul, domates, turşu, köfte, arzuya bağlı olarak ketçap ve mayonez koyulur.
Hazırlanan evde hamburger, patates kızartması eşliğinde servise sunulur.