Ev hanımlarının 100 yıllık denenmiş yöntemi! Taş gibi buz kıymayı saniyeler içinde çözüyor

Kıyma bozulmalara karşı buzlukta tutulmalıdır. Kıymanın en sağlıklı çözülme şekli geceden sabah kendi halinde buzun erimesidir. Ancak her zaman bu şekilde geniş bir vakit bulamayabiliriz. Davetsiz misafir gelme durumunda kıymanın saniyeler içerisinde çözülmesini isteriz. Peki en hızlı kıyma çözme formülü ne?

Bakteri üretmemesi için kıymayı, bir kabın içerisine alıp oda sıcaklığında, doğrudan gün ışığı almayan bir konumda, hava almamasına özen göstererek de çözdürebilirsiniz. Peki kıyma çözdürmenin daha hızlı formülleri var mı?

Kıymalı yemekler çok seviliyor. Evdeki kıyma donmuş nasıl çözülecek sorusuna düşmenize gerek yok. Saniyeler içerisinde kıyma çözdüren formüller...

Mikrodalga

Eğer vaktiniz yoksa ve evinizde mikrodalga fırın varsa işiniz çok kolay demektir. Mikrodalgaların buz çözdürme özelliği varsa o özelliği kullanarak kıymalarınızı hızlıca çözdürebilirsiniz.

Su

Eğer vaktiniz ve mikrodalganız da yoksa donmuş kıymanızı bir tepsinin üzerine alın. Etin üzerine içi su dolu bir tencere oturtun. Bu sayede etinizin kalınlığına göre kısa bir sürede çözüldüğünü göreceksiniz. Bu yöntemlerle çok kısa bir sürede kıymanızı çözdürerek tüketilebilir hale getirebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz!

Parçalayın

Kıymayı alırken, uygun porsiyonlara bölebilir ve her bir porsiyonu ayrı ayrı dondurabilirsiniz. Böylece ihtiyaç duyduğunuz zaman sadece o porsiyonu çözdürerek kullanabilirsiniz.