Etten 2 kat fazla demir içeren 3 besin! Yorgunluğu bitiriyor

Demir için etin tüketilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Fakat et sevmeyenler için bu demiri almak imkansız değil. Bazı besinlerde etten iki kat fazla demir bulunuyor. Kendinizi halsiz, bitkin ve yorgun hissediyorsanız demir deposu bu besinleri tüketerek ayağa kalkabilirsiniz. İşte etten fazla demir bulunan besinler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Demir eksikliği vücudu anında düşürür. Özellikle kadınların günlük olarak vücuduna demir alması şart. Demir için et mükemmel bir kaynaktır ancak tek kaynak et değildir. Bir porsiyon etten daha fazla demir içeren besinler de vardır.

Yiyeceklerden alınan demir metabolizmayı destekler ve bağışıklığı güçlendirir. Dolayısıyla yeterli miktarda demir almak halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik gibi durumları kaldırır.

ISPANAK

Yarım fincan pişmiş ıspanak yalnızca 21 kaloride 3 mg mineral sunuyor. Ispanak iyi bir demir besinidir. Bir miktar protein ve lifin yanı sıra sağlıklı dozda kalsiyum, potasyum, folat ve ayrıca A, C ve K vitaminleri sağlar. Salata, smoothie veya omlet içinde tüketebilirsiniz.

KIRMIZI BARBUNYA FASULYESİ

Bir fincan kırmızı barbunya fasulyesi 5 mg demir, 13 gram bağırsakları dolduran lif ve 15 gram bitki proteini içerir. Eğer hedefiniz kilo kontrolüyse, günde yarım fincan porsiyon fasulye, nohut veya mercimek yemek, tok tutması nedeniyle kilo vermenize yardımcı olabilir.

KİNOA

Tam bir vejetaryen proteindir, 8 gramdır. Yani vücudunuzun kendi başına üretemediği dokuz temel amino asidin tamamına sahiptir (bunlar genellikle yalnızca hayvansal ürünlerde bulunur). Ayrıca bir fincanda fosfor, potasyum ve magnezyumun yanı sıra yaklaşık 3 mg demir de bulunur. Eşsiz dokusu ve fındıksı tadıyla kinoa, tahıllarınızı değiştirmenin harika bir yoludur.