Zara'nın kısa sürede zayıflaması herkesin dikkatini çekti. Öfkeli insanlardan uzak durarak karaciğerini koruduğunu belirten Zara, zayıflık sırrının D vitamini ve kabak çekirdeği yağı olduğunu söyledi. İşte Zara'nın zayıflama yöntemleri...

Etsiz kuru fasulye tarifi merak ediliyor. Kuru fasulyenin lokum gibi olması için birkaç püf noktasını bilmeniz gerekiyor. İftar menüsüne etsiz kuru fasulye seçenler için şeflerin gizli sırlarını derledik. Kuru fasulyeye şeker ekleyen de var un kavuran da... Peki, hangisi doğru, lezzetin püf noktası ne? İşte iftar menüsüne etsiz kuru fasulye tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İftar menüsüne etsiz kuru fasulye tarifi araştıranlar için şeflerin gizli sırlarını bir araya getirdik. Kuru fasulye lezzet sırrının ilk adımı kullandığınız fasulyenin kalitesi. Sonrasında ise pişirilmesi. Bir de pişirirken herkesin kuru fasulye kıvamı için yaptığı küçük sırlar var ki onlar adeta yapılan yemeğin etiketi oluyor. İşte etsiz kuru fasulye pişirmenin detayları...

KURU FASULYE İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye

1 tane kuru soğan

1 tane sivri biber

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Çok az sıvı yağ

1 tane küp şeker

Yeteri kadar sıcak su

Tuz

KURU FASULYE TARİFİ

Kuru fasulye tarifi yapacaksanız bir gün önce kuru fasulyeyi soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.

Soğanı ve biberi minik doğrayıp kavurun ve salçasını ekleyin. Karıştırdıktan sonra kuru fasulyeyi ilave edin.

Fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.

Düdüklü için genelde 30 dakika yeterlidir. Yine de fasulyenin tazeliğine göre pişme süresi değişebilir. Haşlanmış kuru fasulye kullanacaksanız pişme süresini kısaltabilirsiniz.

KURU FASULYEYİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Kuru fasulyeyi pişirmeden bir gün önce su dolu bir kâsede bekletin. Bu yumuşak olmasını sağlar.

Seçilen kuru fasulyenin kalitesi çok önemli. Bu yüzden tavsiye üzerine marka seçmeniz çok önemli.

Kuru fasulye pişirirken seçeceğiniz tereyağı da lezzetin diğer bir detayıdır. Doğal bir tereyağı lezzeti 10'a katlar.

Bazıları kuru fasulye kıvamını unla sağlar. Önce 2 kaşık un kavrulur, ardından diğer malzemeler eklenir ya da yağ ve unu kavurup sonrasında yemeğe de ilave edebilirsiniz.

Bazen fasulyeyi çok kaynatmak da lezzeti bozar. Fasulyelerin dağılmasına neden olur. Bu durumun önüne geçmek için ustalar, yemeği hazırlarken birkaç damla limon sıkarlar. Kuru fasulyeye sıkılan limon, fasulyenin dağılmasını önleyen bir püf noktasıdır.