Gelinim Mutfakta etli sultan kebabı nasıl yapılır? Etli sultan kebabı tarifi!

Etli sultan kebabı, Gelinim Mutfakta'da günün yemeği olarak seçildi. Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan programda farklı yemek tarifleri izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Gelinim Mutfakta etli sultan kebabı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta etli sultan kebabı nasıl yapılır? sorusu bugün sık sık aranan başlıklardan oldu. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında 4 gelin kayınvalidelerin beğenisine sunmak için etli sultan kebabı yapıyor. İşte etli sultan kebabı malzelemeri ve tarifi...

ETLİ SULTAN KEBABI MALZELEMERİ

1 kilo kuşbaşı et

1 soğan

1 adet patlıcan

2 su bardağı konserve bezelye

1 kaşık salça

Tuz, karabiber, kimyon

Toz kırmızı biber

2 tane defne yaprağı

Sarmak için;

2-3 adet yufka

Başamel sos için;

1,5 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

En son fırınlarken;

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

ETLİ SULTAN KEBABI TARİFİ

Kuşbaşı etler soğuk suda yıkanır, süzgece koyulur.

Bir yemek kaşığı tereyağı dökme demir tencerede (normal tencerelerde de olur fakat et daha geç pişer) eritilir. Etler ve defne yaprakları eklenir. Kapak kapalı, arada karıştırılarak orta ateşte etler kendi sularını çekene kadar pişirilir.

Suyunu çeken etlerle aynı hizada olacak şekilde su eklenir ve bu suyun da çekmesi beklenir, yine kapak kapalıdır ve arada karıştırılır.

Küçük doğranmış bir soğan ve iki yemek kaşığı zeytinyağı etlere eklenir. Soğan pembeleşince baharatlar, salça ve tuz eklenip karıştırılır.

Haşlanmış bezelye ve kuşbaşından biraz küçük doğranmış ve kızartılmış patlıcan eklenip karıştırılır. Hazırlanan bu iç ocaktan alınır.

Başamel sos hazırlanır.

Her bir yufka dörde bölünür, bölünen her bir parça kaseye serilir ve uçlardan koparılan yufkalar dibe serilir. Harç eklenir, yufka kapatılır.

Kase yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters kapatılır. Ben çorba kasesi kullandım ve üç kaşık tepeleme malzeme koydum her porsiyon için. Oldukça doyurucu oldu ve dokuz adet çıktı. Daha küçük kaseler ile daha fazla sayıda porsiyonlar hazırlanabilir.

Yufkalı içler tepsiye dizilince üzerlerine başamel sos ikişer üçer kaşık paylaştırılır ve 190 derecede fırınlanır. Beşamel soslar kabarıp hafif renk alınca kaşar eklenir ve on dakika kadar daha fırınlanan sultan kebabı yemeğe hazır olur.