Etli patlıcan yemeği tarifi

Etli patlıcan yemeği tarifi akşam yemeği menüsü hazırlayanlar tarafından merak ediliyor. Peki, etli patlıcan yemeği nasıl yapılır? Adından da anlaşılacağı gibi et ve patlıcandan yapılan etli patlıcan yemeği hem kolay hem lezzetli. İşte kolay yemek tarifi arayanlara kurtarıcı yemek tarifi...

Etli patlıcan yemeği tarifi merak ediliyor. "Bugün ne pişirsem?" diye araştırıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Özellikle kolay yemek tarifi arayanlar için patlıcanlı yemekler kurtarıcı oluyor. Çünkü patlıcan hem lezzetli hem de mutfağın çok yönlü kullanılan sebzesi.

Etli patlıcan yemeği etini pişirmek ve patlıcanlarını kızartmak üzere iki aşamada hazırlanıyor. İşte etli patlıcan yemeği tarifi ve malzemeleri...

ETLİ PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

5 patlıcan

Yarım kg kuşbaşı dana eti

1 soğan

3 yeşil biber

2 domates

1 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber, tuz

2 su bardağı su

Kızartmak için

Sıvı yağ

ETLİ PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ

Etli patlıcan yemeği tarifi için patlıcanları alacalı şekilde soyun ve küp şeklinde doğrayın. Patlıcanların acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin.

Kuşbaşı etini düdüklüye koyup mühürledikten sonra soğanı ekleyin. Biraz sıvı yağ koyup karıştırın ve içine 1,5 su bardağı su koyup, 40 dakika kadar pişirin.

Etler pişerken, küp şeklinde doğradığınız patlıcanları tuzlu sudan alıp bir bez üzerinde suyunu aldıktan sonra kızartın ve ardından havlu kağıdın üzerine alın.

Soğanla birlikte düdüklüde pişen eti tencerenin dibine yayın. Üzerine kızartılan patlıcanları koyun. Onun da üstüne doğradığınız biber ve yemeklik doğradığınız domatesleri yayın.

Etli patlıcan yemeği için başka bir tavada salçalı sos hazırlayın. Düdüklüde pişen etten kalan et suda salçayı eritin ve yemeğin üzerine gezdirin.

Tuz, karabiber ekleyip önce yüksek ateşte sonra da orta ateşte pişirin. Akşam yemeğine etli patlıcan yemeği hazır. Afiyet olsun.

Adım adım Alinazik tarifi

Kirkot çorbası tarifi

Ayağa kaldıran anneanne çayı tarifi

Kıyır kıyır midye baklava tarifi