Güneydoğu yöresinin meşhur lezzeti: Etli karışık yaz dolması tarifi

“Etli karışık yaz dolması nasıl yapılır?” sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından oldukça merak edilmektedir. Etli Karışık Yaz Dolması Güneydoğu yöresine ait bir lezzet olup yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Güneydoğu'ya ait olan bu leziz yemeği misafirlerinize yapabilirsiniz ya da arzunuza göre kendiniz de tüketebilirsiniz. Hem besleyici içeriği hem de lezzetiyle gönüllere ve sofralara taht kuran Etli Karışık Yaz Dolmasının içeriği de oldukça besleyicidir.

Etli Karışık yaz dolmasının kuru patlıcan ve kabaktan yapmak da mümkündür. İsteğe göre kurutulmuş patlıcan ve kurutulmuş kabaktan yapılarak da sunulabilmektedir. Malzeme listesi oldukça kabarık olan Etli Karışık Yaz Dolmasının malzemelerini kabaca şu şekilde sıralayabiliriz; dolma biber, patlıcan, kabak, kırmızı biber, pirinç, kıyma, kuru soğan, domates, maydanoz, nane, pul biber, karabiber. Malzeme listesinin kabarık olması aslında yemeğin besleyiciliğine ve lezzetine de işaret etmektedir.

KIYMALI KARIŞIK YAZ DOLMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Dolma biber

Patlıcan

Kabak

Kırmızı biber

1 su bardağı pirinç

200 gr kıyma

2 tane kuru soğan

2 tane domates

Maydanoz

Yeşil nane

Pul biber

Karabiber

Kırmızı toz biber

Sumak

Tuz

Zeytinyağı

2 yemek kaşığı salça

Su

KIYMALI KARIŞIK YAZ DOLMASI TARİFİ YAPILIŞI

Dolmanın soğanını küçük doğrayın ya da doğrayıcıda yapın. Domatesi de doğrayıcıdan geçirin. Pirinci, kıymayı, 1 kaşık salçayı, kıymayı, baharatları ve zeytinyağını karıştırın. Tuzunu ekleyin. Sebzelerin içini temizleyin. Kırmızı biberler büyükse ikiye bölün. Başlarını kesmeden içlerini çok doldurmayın. Pirinçlerin şişme payını düşünerek tencereye dizin. Üzerine domates koyun. Salça, zeytinyağı ve tuz karıştırıp üzerine dökün. Suyun, sebzelerin üzerine çıkmadığından emin olun.

Sebzeler ve pirinç pişene kadar pişirin.