Etli çiğ köfte ve lavaş tarifi arayanlara Şef Rafet İnce'nin özel tarifi! Benim Yemeğim etli çiğ köftenin yapılışı

Benim Yemeğim yemek yarışmasının bugünkü menüsü etli çiğ köfte ve lavaşı oldu. Peki, etli çiğ köfte ve lavaşı nasıl yapılır? Şef Rafet İnce'nin etli çiğ köftenin püf noktalarını paylaştığı Benim Yemeğim Programı'nda yarışmacılar çiğ köfte tarifinde kendini gösterecek. İşte Şef Rafet İnce'nin özel tarifiyle etli çiğ köftenin ve lavaşın yapılışı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Etli çiğ köfte ve lavaş tarifi araştıranlar bugün Benim Yemeğim yemek yarışmasını izliyor. Peki, etli çiğ köfte ve lavaş nasıl yapılır? Şef Rafet İnce'nin programda sunduğu özel çiğ köfte tarifini adım adım anlattık. Yemekleri hem birbirlerine hem de Şef Rafet İnce'ye beğendirmeye çalışan yarışmacılar, yaptıkları çiğ köfteyi değerlendirecek. İşte etli çiğ köftenin püf noktası ve çiğ köfte lavaşının püf noktası

ETLİ ÇİĞ KÖFTE MALZEMELER

300 gram dana kıyma

300 gram köftelik bulgur

10 adet domates

Yarım bağ taze soğan

Yarım bağ maydanoz

6 adet mini turp

2 adet lime limon

1 adet sarı limon

1 yemek kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı isot

1 yemek kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı biber salçası

4 yemek kaşığı nar ekşisi

1 adet mor soğan

6-7 yaprak marul

2 adet soğan

2 diş sarımsak

6 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Yarım demet taze nane

7-8 adet frenk soğan

1 su bardağı şalgam

Lavaş için:

3,5 su bardağı un

1 çay kaşığı maya

1 çay kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

LAVAŞIN YAPILIŞI İÇİN:

Çiğ köfte tarifinden önce lavaşı hazırlamak için önce un, tuz, maya ve ılık suyu karıştırarak yoğuruyoruz. 25 dakika mayalanan hamuru şekil vererek tavada pişiriyoruz.

Soğan turşusu için piyaz doğranan soğanları 25 dakika şalgamda bekletiyoruz.

ÇİĞ KÖFTENİN YAPILIŞI

Kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş soğan, domates ve ezilmiş sarımsakla karıştırıyoruz. Kalan tüm malzemeyi 10 dakika yoğurduktan sonra domatesli karışımı ve buzları ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.

Çiğ köfte için elimizi hafif yağlıyoruz ve sıkmaya başlıyoruz. Turpları ve şalgam suyunda bekletmiş olduğumuz kırmızı soğan turşusunu ilave ediyoruz.