AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Etli çiğ köfte ve lavaş tarifi araştıranlar bugün Benim Yemeğim yemek yarışmasını izliyor. Peki, etli çiğ köfte ve lavaş nasıl yapılır? Şef Rafet İnce'nin programda sunduğu özel çiğ köfte tarifini adım adım anlattık. Yemekleri hem birbirlerine hem de Şef Rafet İnce'ye beğendirmeye çalışan yarışmacılar, yaptıkları çiğ köfteyi değerlendirecek. İşte etli çiğ köftenin püf noktası ve çiğ köfte lavaşının püf noktası
ETLİ ÇİĞ KÖFTE MALZEMELER
300 gram dana kıyma
300 gram köftelik bulgur
10 adet domates
Yarım bağ taze soğan
Yarım bağ maydanoz
6 adet mini turp
2 adet lime limon
1 adet sarı limon
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet mor soğan
6-7 yaprak marul
2 adet soğan
2 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yarım demet taze nane
7-8 adet frenk soğan
1 su bardağı şalgam
Lavaş için:
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
LAVAŞIN YAPILIŞI İÇİN:
Çiğ köfte tarifinden önce lavaşı hazırlamak için önce un, tuz, maya ve ılık suyu karıştırarak yoğuruyoruz. 25 dakika mayalanan hamuru şekil vererek tavada pişiriyoruz.
Soğan turşusu için piyaz doğranan soğanları 25 dakika şalgamda bekletiyoruz.
ÇİĞ KÖFTENİN YAPILIŞI
Kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş soğan, domates ve ezilmiş sarımsakla karıştırıyoruz. Kalan tüm malzemeyi 10 dakika yoğurduktan sonra domatesli karışımı ve buzları ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
Çiğ köfte için elimizi hafif yağlıyoruz ve sıkmaya başlıyoruz. Turpları ve şalgam suyunda bekletmiş olduğumuz kırmızı soğan turşusunu ilave ediyoruz.