Eti yıkamak mutfakta en sık yapılan hataların başında geliyor. Birçoğumuz bunu hijyen için yaptığını düşünse de aslında etle uğraşmak mikroorganizmaların daha hızlı yayılmasına neden oluyor.
24 TV'ye açıklamalarda bulunan Gıda Mühendisi Aslı Zuluğ eti yıkamanın doğru olmadığını dahası yıkanan etin tehlike saçtığını söyledi. Peki, içi rahat etmeyenler ne yapmalı?
Zuluğ, etin yıkanmasının hata olduğunu belirterek şu şekilde konuştu:
AZ PİŞMİŞ ETE DİKKAT
Pişirmeden önce etle ne kadar haşır neşir olursak üzerindeki mikroorganizmaların o kadar dağılmasına sebep oluyoruz. Az pişmiş et sevenler için de uyarıda bulunan Aslı Zuluğ, şunları söyledi: