Mor Papatya
Günümüzde en sık kullanılan dondurulmuş gıdaların başında et geliyor. Özellikle acil durumda eti çözdürmek son derece önemli. Çünkü yüksek sıcaklıklar, dondurulmuş etin dokusunu, tadını ve aromasını değiştirebilir. Peki, et 5 dakikada nasıl çözülür?
ADIM ADIM ET ÇÖZDÜREN YÖNTEM
Eti dondurucudan çıkardıktan sonra tek isteğimiz hızlıca çözülmesi.
Bunun için tekrar kapatılabilen plastik dondurucu poşetine koyun. (alüminyum folyoyu düşünmeyin, bu numara için uygun değil!)
Daha sonra boş bir tencereyi, kapağı aşağı bakacak şekilde mutfak lavabosunun üzerine yerleştirin.
Daha sonra et torbasını tabana yerleştirin ve onun üzerine de sıcak su dolu ikinci bir tencere yerleştirin. Bu ikinci tavadan gelen basınç ve ısıyla etiniz beş dakika içinde çözülecektir. Ve işte hepsi bu kadar!
DİKKAT!
Elinizde sadece bir tencere mi var? Sorun değil, bir alternatif var.
Etiniz zaten küçük parçalara ayrılmışsa (daha da iyisi!), parçaları tekrar kapatılabilen bir poşete koyup sıcak suyla dolu bir tencereye koyun.
10 dakika sonra etinizin tamamen çözüldüğünü göreceksiniz.