Ete bin basan tavuk köftesi tarifi! Pişirme püf noktası zeytinyağının hafif kızarması

Tavuk köftesi çıtır lezzetli bir yemek. Tavuk köftesinin içerisine soğan, kabak ve baharatlar giriyor. Peki tavuk köftesi nasıl yapılır? Püf noktaları neler? İşte yanıtı...

Tavuk köftesi bayat ekmeklerin değerlendiği bir tarif. Tavuk köftesinin pişirilmesi için yağın tavada kızarmış olması gerekiyor. Peki bu sıra dışı lezzet nasıl yapılır?

TAVUK KÖFTESİ İÇİN MALZEMELER

500 gram tavuk göğsü

2 su bardağı bayat ekmek kırıntısı

1 adet soğan

1 adet kabak

1 adet yumurta

5-6 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kekik

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı pul biber

Köfteleri pişirmek için:

1 - 1,5 çay bardağı zeytinyağı

TARİF

Bayat ekmekleri rondodan çekin ve bir kaba alın.

Tavuğu da rondodan çekin ve kıyma haline getirin. Bayat ekmeklerin yanına alın.

Soğanları ve sarımsağı da rondodan çekin

İçerisine ince doğranmış maydanozu, yumurtayı ve baharatları ekleyin.

Rondodan çektiğiniz kabağı ekledikten sonra elinizle güzelce yoğurun.

Avcunuzla yuvarlak köfte şekilleri verin.

Bir tavaya aldığınız zeytinyağını hafif ısıtın, ardından köfteleri tavaya koyup arkalı önlü kızartın.

Tüm köfteleri tavada kızarttıktan sonra servis edin.