Et ve kemik suyu denildiğinde akla ilk gelen vitamin ve bağışıklık geliyor. Bu doğru fakat bağışıklık için yemeğe fazla fazla eklemek kalple ilgili sağlık sorunlarına neden oluyor. İşte et ve kemik suyu konusunda en çok yapılan yanlış...
KEMİK VE ET SUYUNU ABARTMAYIN
"Bağışıklığımızı güçlendirmek için yaptığımız beslenme hatalarından biri de, fazla miktarda kemik ve et suyu tüketmek oluyor" uyarısında bulunan uzmanlar durumu şöyle açıklıyor:
"Kemik ve et suyunun ılımlı miktarlarda tüketilmeleri sağlığa faydalı etki gösterirken, neredeyse her yemeğe eklenmeleri ise bağışıklığı desteklemediği gibi, kolesterol seviyelerini de hızla yükseltiyor. Kolesterolün yükselmesi de başta kalp-damar hastalıkları olmak üzere birçok kronik hastalığa davetiye çıkarıyor. Dolayısıyla kemik ve et suyu tüketimini minimum seviyelerde tutmak pandemide bağışıklığı desteklemesi açısından yeterli gelecektir."
HER ÖĞÜN TURŞU TÜKETMEYİN
Pandemi döneminde bağışıklığı güçlendirmek için belki de en çok başvurduğumuz besin, turşu. Elbette probiyotik etkisiyle bağırsak sağlığına iyi geliyor ve genel bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor. Ancak turşuyla ilgili çoğunlukla unutulan bir gerçek var ki o da çok tuz içermesi.
Turşu tüketimini abartmak beraberinde gereksiz tuz alımına, bunun sonucunda da özellikle tansiyon ile ödem problemlerine yol açabildiğini belirten uzmanlar, tansiyon ve kalp-damar ile böbrek hastalarının turşu tüketimini hekimin izin verdiği miktarda minimumda tutmaları, sağlıklı kişilerin ise haftada birkaç gün ılımlı miktarlarda tüketmeleri bağışıklığı güçlendirmede yeterli olacağını söyledi.