Et tüketmeyenlerin B12 kaynağı! Kahvaltılık ıspanaklı omlet tarifi, püf noktası tereyağı ile soteleyin

Kahvaltılık ıspanaklı omlet B12 deposu. Pratik olduğu kadar sağlıklı olan ıspanaklı omlet nasıl yapılır?

Omlet çeşitleri arasında yer alan ıspanaklı omlet kahvaltıya çok yakışıyor. Püf noktası ise tereyağı ile sotelemek. İşte detaylar...

ISPANAKLI OMLET TARİFİ

Yapımı için malzemeler

3 adet yumurta

Çeyrek demet bebek ıspanak

50 gram rendelenmiş kaşar peyniri

2 çay kaşığı süt

1 çay kaşığı tereyağı

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Sotelemek için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Ispanaklı omlet tarifi nasıl yapılır?

Yumurtayı derin bir kasenin içine alıp çırpın.

Yumurtayı çırparken bir yandan da sütü ilave edin.

Kasedeki yumurta ve sütü tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin.

Tuzunu ve karabiberini ilave edip 5 dakika kadar buzdolabında bekletin.

Ispanakları güzelce temizleyin.

Ispanakları bir tavada tereyağı ile soteleyin.

Bu sırada omlet yapacağınız tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.

Hazırladığınız omlet harcını sıçratmadan ısıttığınız tavanın içine dökün.

Tavanın kapağını kapatıp 3 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Sotelediğiniz ıspanakları tavanın içine ilave edin.

Rendelenmiş kaşar peynirleri de ıspanakların üzerine ekleyin.

Omletinizi bir spatula kullanarak ters çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin.

Ispanaklı omletiniz hazır, hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.