Et sote tarifi ve malzemeleri, yemek defterlerinde yer alan lezzetlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Pilav ya da makarnanın yanına ekleyeceğiniz Et sote tarifi, akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Hazırlaması çok kolay olan bu Et sote tarifini evde denemek isteyenler için malzeme ve yapılışı haberimizde.
ET SOTE NASIL YAPILIR?
Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın. Salçaları ekleyip kavurmaya başlayın.
Soğanı incecik doğrayın ve salçada kavurun. İnce doğranmış yeşil ve kapya biberi de tencereye alın.
Kuşbaşı doğranmış dana etini tencereye alın. Kızgın ateşte birkaç dakika etleri kavurun.
Doğranmış domatesi de tencereye alın. Pul biber, tane karabiber ve kekiği tencereye alın.
Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
Suyunu çeken et soteyi ocaktan alın.
Et soteniz hazır, afiyet olsun…