Et sevmeyenlere mükemmel yemek önerisi! Sebze köftesi tarifinin püf noktası harcı iyice harmanlamak

Sebze köftesi vejeteryan beslenenler için harika bir öneri. Sebze ve baharatlarla lezzetlenen sebze köftesi çok sağlıklı. Peki vitamin bombası bu yemek nasl yapılır? İşte yanıtı...

Kızartılarak yapılan sebze köftesi içerisine yumurta ve mısır unu da giriyor. Peki en az beş tane yiyebileceğiniz sebze köftesi nasıl yapılır?

Kabak, soğan, havuç sebzelerle köfte yapabilirsiniz. Peki ama nasıl?

SEBZE KÖFTESİ İÇİN MALZEMELER

1 adet kabak

1 adet kapya biber

1 adet soğan

1 adet havuç

3 yemek kaşığı mısır unu

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Sebze köftesi tarifi için öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanı ince ince doğrayalım ve bir kenara alalım.

Çekirdeklerini çıkardığımız kırmızı kapya biberi de küçük küçük doğrayalım ve bir kaseye alalım.

Havucun kabuklarını soyarak rendeleyelim. Ardından suyunu sıkalım ve onu da bir kenara alalım. Kabağı da aynı şekilde rendeleyerek suyunu sıkalım.

Uygun bir kaba yumurtaları alalım.

Üzerine mısır unu, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce çırpalım.

Hazırladığımız sebzeleri yumurtalı karışıma ilave edelim. Spatula ile güzelce karıştıralım.

Kızartmak için uygun bir tavaya sıvı yağ alalım ve kızdıralım.

Kızan yağa hazırladığımız harçtan 1'er kaşık koyalım. Köftelerimizi orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirelim.

Pişen köfteleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alarak fazla yağının süzülmesini sağlayalım. Tüm harç bitene kadar köftelerimizi kızartmaya devam edelim.

Tüm harç bittikten sonra sebze köftelerimiz servise hazır. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!