Türk mutfaklarının vazgeçilmez cacığının tarihi 1876 Osmanlı İmparatorluğu'na dayanıyor. Osmanlı Döneminde tuz, sarımsak, yoğurt ve sirkeyle yapılan cacığın yapım aşaması yıl geçtikçe değişime uğradı. Her ne kadar cacığın yapım aşaması değişime uğrasa da, özünü ve lezzetini asla kaybetmedi. Bizler de günümüzde yapılan cacığı biraz daha yeni nesle uyarladık. Yeni nesil cacığın tarifini sizler için adım adım derledik.
YENİ NESİL CACIK MALZEMELERİ
1 tane salatalık
1 tane taze soğan
Süzme yoğurt
1/2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı taneli hardal
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Dereotu
Nane
YENİ NESİL CACIK YAPILIŞI
Salatalıkları ince ince doğrayın.
Taze soğanları yarım ay şekilde ince ince doğrayın.
1/2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı taneli hardal
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hepsini bir kavanoza koyup iyice çalkalayın.
Doğradığınız salatalık ve taze soğanları kavanozun içine ekleyin.
Fermente olması için en az yarım saat bekletin.
Dereotu ve naneyi iyice kıyın. Ardından soğanlı salatalığın içine koyun.
Kavanoza dereotunu da ekleyip iyice çalkalayın.
Servis yapacağınız tabağa tuzla tatlandırdığınız süzme yoğurtu koyun.
Üzerine kavanozdaki malzemeleri dökün.
Afiyet olsun...