Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın reyting sırrını açıkladı! EDHO'nun Seko'su Özgür Yaşin'den samimi itiraflar

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi reytinglerdeki başarısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Dizide Alp Özgür Yaşin'in hayat verdiği Hırsız Seko karakteri kötü adamı canlandırsa da izleyici tarafından kısa sürede sevildi. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Seko'su Özgür Yaşin ile dizinin başarısını ve oyunculuğa dair yolculuğunu konuştuk.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz hem oyuncuların performansıyla hem de konusuyla en çok izlenen diziler arasında yer alıyor. Dizide Seko'yu canlandıran Alp Özgür Yaşin samimi ve başarılı oyunculuğu ile geniş bir hayran kitlesine sahip.

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'nın sorularını yanıtlayan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Seko'su Alp Özgür Yaşin, samimi açıklamalarda bulundu.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Çukur, Bir Zamanlar Çukurova, Payitaht Abdülhamid, Söz, Kurtlar Vadisi dizilerinde tanıdık sizi. İnternette özgeçmişinizle alakalı bazı bilgiler mevcut fakat bir de sizden dinlemek isteriz... Alp Özgür Yaşin kimdir?

İnternet ortamında dolaşan bilgilerin birçoğu yanlış. 1982 yılında Kars'ta doğup, rahmetli babamın öğretmen olması sebebi ile de birçok yer gördüm. Sonrasında ise hayatımın uzun bir süresini ikinci memleketim dediğim İzmit'te futbolcu olarak geçirdim ve hayat beni futbol yaşantımın bitişiyle birlikte laboratuvar teknikeri olarak İstanbul'a sürükledi. Geceleri hastanede nöbet tutarken, gündüzleri ise konservatuvar okudum. Rahmetli Müşfik ve Yıldız Kenter'in öğrencisi olma şerefine nail oldum. 2013 yılında ise Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile ilk profesyonel oyunculuk hayatıma başladım.

"DİZİDE SERT GÖRÜNEN ADAMLAR PAZAR GÜNÜ ÇOCUK GİBİ"

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi reytinglerde üst sırada yer alıyor. Sizce bu kadar dizi arasında büyük çıkış yakalamasının sebebi nedir?

Açık konuşmak gerekirse, diziye başlayana kadar bu konu ile ilgili hiçbir tahmin yürütemedim. Fakat daha sete ilk gidişimde bunun sebebini anladım. Size ilk söylenen şey; "Dışarıda nasıl biriyseniz, oynarken de aynısına devam edin." oldu. Zaten gelen senaryonun her kelimesinin altı dopdolu. Ve sizin üstüne bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Bizim sete gelirseniz şunu görürsünüz; ekranda gördüğünüz sert görünümlü koca koca kadınlar ve adamların hepsi, pazar günleri oyun parkında oynayan çocuklar gibi. Ekipteki herkes ise biz yere düşünce şefkatle elinden tutup kaldıran ebeveynler. Bizim setimizde herkes ve her oyuncu eşit saygıyı görür. Oktay Abi'ye ( Oktay Kaynarca ) nasıl davranılıyorsa bana da öyle davranılıyor ve tek kural var; iyi insan olmak... Sonrası zaten iyilik, güzellik...

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da hırsızlık yapan Seko'yu canlandırıyorsunuz. Seko dizide kötü adam olmasına rağmen izleyici tarafından sevilen bir karakter oldu. Bunu neye bağlıyorsunuz? Seko'yu sempatik buluyor musunuz?

Seko kötü bir şey yapmasına rağmen bence çok samimi bir adam. Yaptığı işte çok iyi olduğunu bildiği içinde en ciddi ortamlarda bile eğleniyor. Hamdi Baba'yla (Muhammed Cangören) sürekli konuşup, görüştüğümüz içinde bence ilişkimiz ekrana yansıyor. Seko hayatı çok basite indirgemiş biri. Karnı doysun, parası olsun ona yetiyor. Kimseyle savaşmıyor ve hiçbir şeyi kişiselleştirmiyor. Sanırım bu samimiyeti de onu insanlara sevdirdi. Ekrandaki Seko'nun mutluluğunun altındaki sebep ise aslında Özgür'ün mutlu olması.

"DÜNYAYI İKİ KELİME KURTARACAK"

Oyunculuk kariyerine Kurtlar Vadisi ile başladınız. Kariyerinize Çukur, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi birçok diziyle devam ettiniz. Hepsinin konusu farklı olsa da sizin oynadığınız rollerde deyim yerindeyse "ağır abi" karakteri hakim. Alp Özgür normalde de ağır abi midir? Alp Özgür Yaşin 'in doğal hâli nasıl?

Ben annem ve babamı çok erken yaşta kanserden kaybettim. Yoğun bakım kapılarında onların yavaşça elimden kayışını gördüğümden beri hayata dair hiçbir şeyi ciddiye almıyorum. Hiçbir şeyden şikâyet etmem. Sette çok uzun saatler çalışırken bile her yerde kahkahalarımı duyabilirsiniz. Kimseyle kavga ettiğimi ya da birine bağırdığımı asla duyamazsınız. Şükretmeyi çok iyi bilir, sürekli her şeyin daha güzel olacağına inanırım. Hayat kalp kıracak ve kavga edecek kadar uzun değil. Bana göre dünyayı iki kelime kurtaracak; teşekkür ederim ve özür dilerim...

"BİR KADINLA DOST OLABİLİRSENİZ HER ŞEYİ BAŞARABİLİRSİNİZ"

Sevdiğiniz dizi veya film türleri nelerdir? Türlerden bahsetmişken tiyatro ve sinemayla aranız nasıl? İleride bunlarla alakalı projeler ve planlar var mı?

Romantik komediler dışında her şeyi izliyorum. İhsan Yüce'nin oyunculuğuna ve kalemine büyük hayranlığım vardır. Kötü filmleri de seviyorum açıkçası. Ne yapmamam gerekiyor, onu öğreniyorum en azından... İlerde tiyatroyla ilgili bir düşüncem var. Bir tır dolusu dekor ve malzeme ile Doğu ve Güneydoğu'daki köyleri gezerek oradaki çocuklara oyunlar izletmek istiyorum. Çünkü gerçekten sanata ihtiyaç duyanların, oradaki çocuklar olduğunu düşünüyorum.

Son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü geride bıraktık. Zaman zaman sosyal medyada aşk hayatınızla ilgili paylaşımlarda bulunuyorsunuz. Bir kadına duyulan aşkı nasıl tanımlıyorsunuz? Kadınlarla ilgili erkeklere ne söylemek istersiniz?

5 yıldır devam devam eden muhteşem bir ilişkim var. Beni hayata bağlayan çok ruhani bir durum var ortada. Hiç kavga etmiyoruz mesela. Sürekli birbirimizle, arada kendimizle dalga geçerek saatlerce gülüyoruz. Bence en büyük yanılgımız; birbirimizin her şeyi olma isteği. Aslında önce dost olabilsek dünyadaki her sorunu aşarız. Ve bir kadınla gerçekten dost olabilirseniz hayata dair her şeyi başarabilirsiniz.