IHA
Eskişehir'de salça yapımı hazırlıkları başladı. Olgunlaşan kırmızı domatesler ve biberler Eskişehirli kadınların elinde lezzete dönüşüyor. İşte Eskişehir'den salça tarifi...
İHA'da yer alan habere göre Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde domates ve kırmız biberlerden salça yapımına başlandı.
SALÇA TARİFİ
Yemeklerin vazgeçilmezi olan salçalar için tek tek toplanan domates ve biberler, yaklaşık 5 saat kaynatılıyor.
Elle ezilerek çıkarılan püre, birkaç işlemin ardından damak çatlatan yemeklere lezzet katmak için hazır hale geliyor.
Ortalama 4 ila 5 kilogram domates veya biberden 1 kilogram salça çıkıyor.
KİLOSU 50 TL
Laçin Mahallesi'nde salça üreten ve Eskişehir semt pazarlarında satışa sunan Erdem Öztürk, salça tarifini şöyle anlattı:
"Laçin'imizde domates ve biberlerimiz olgunlaştı. Salça için ürünlerimizi 5 saate yakın kazanlarda kaynatıyoruz. Kaynatma işleminden sonra domates ve biberleri geleneksel yöntemden farklı olarak makinede çektiriyoruz. Daha sonra bazı semt pazarlarında kilosu 50 TL'den satışa sunuyoruz."