Eskilerin ilaç niyetine içtikleri çorba! Haftada 3 kez mutlaka tüketin

Beyran çorbasının faydaları yeteri kadar bilinmiyor. Bağışıklığı güçlendiren, eklem ağrılarını gideren beyran çok seviliyor. Peki bu şifa deposu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Tarihi çok öncelere dayanan beyran çorbası Doğu yöresinde sıklıkla tüketiliyor. Bağışıklığı güçlendiren, tok tutan beyran çorbasının faydaları ise merak konusu. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

BEYRAN ÇORBASININ FAYDALARI

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede vücut hastalıklarla daha kolay savaşır.

İyileşme döneminde hastaların daha hızlı toparlanmasına yardımcı olur.

Kalp hastalıklarına iyi gelir. Oluşabilecek kalp krizi riskini önler ve kalbi daha sağlık bir organ haline getirir.

Uzun süre tok tutar. Bu da zayıflamaya çalışan insanlara katkı sağlar.

Doğal bir antibiyotiktir. Kış aylarında gribe yakalanan ve günlerce yatmak istemeyenler için büyük bir yardımcıdır.

Eklem ağrılarının giderilmesini sağlar. Eklem ağrılarıyla ilgili şikayeti olanların tüketmesi gereken bir çorbadır.

Üst solunum yolu hastalıklarının sık görüldüğü kış aylarında en şifalı ve faydalı çorba olarak nitelendirilmektedir.

Vücudun kalsiyum ihtiyacını da karşılayan beyran çorbası, yorgunluğa iyi geliyor.