Eski kazaklardan el yapımı minder tarifi

Bazı kazakları ya da kışlık kıyafetleri atmak birçok kişi için zor olur. Ya hatırası vardır ya da birinden hediyedir. Peki, atmaya kıyamadığınız kışlık kıyafetleri minder ya da piknik halısı olarak değerlendirmeyi düşündünüz mü? İşte eski kazaklardan el yapımı minder tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Havalar ısınmaya başladıkça kışlıkları kaldırmaya başlamak keyifli olsa da eskileri ayırmak ve gözden çıkarmak çoğu zaman zor gelir. Böyle olanlar ve anılarından vazgeçemeyenler için kışlıklardan minder veya piknik örtüsünün yapılışını adım adım anlattık. Bunun için tek ihtiyacınız olan malzemeler eski kıyafetler, makas, cetvel, yorgan iğnesi, ip ve biraz da beceri.

Elinizdeki kıyafetlerin rengine göre renkli minderler, etnik görünümlü kırlentler yapabilirsiniz. İşte eski kıyafetleri değerlendirmek için el yapımı minder tarifi...

ESKİ KAZAKLARDAN MİNDER YAPIMI MALZEMELER

Kullanılmayan kazak veya kıyafetler

Makas

Cetvel

Yorgan iğnesi

İp

Ütü

ESKİ KAZAKLARDAN MİNDER YAPIMI

Kazakları istediğiniz minder ya da kırlent büyüklüğe göre aynı ölçüde kesin. Sağ ve sol tarafını 2 cm kıvırın ve ütüleyin. Ütülediğiniz kısımları dikin ve kumaşı ters çevirin.

Çevirdikten sonra iki tarafını da biri 10 cm üste gelecek şekilde kapatın. Yani bu yastığın orta kısmı, içine elyaf doldurulan kısmı olacak. İki tarafı kapatınca açık kalan üst ve alt kısımları da dikin. Ardından tekrar ütüleyin ve ters çevirin. Yastık kılıfı hazır. İçerisini doldurarak istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Böylece en sevdiğiniz kıyafetler hem gözünüzün önünde olur hem de değerlenmiş olur.

ESKİ KIYAFETLERDEN PİKNİK HALISI YAPIMI

Kıyafetleri köşelerinden 10 cm x 10 cm ölçülerinde kesin. Bunun için kullanılmayan kıyafetleri de değerlendirebilirsiniz. Elinizde en az 16 parça olacak şekilde 4 kazağı da kesin. Kesilen parçaları nasıl dikmek istediğinize göre yerlerini belirleyin. Yorgan iğnesine ipi geçirip belirlenen yerlerinden dikmeye başlayın. 16 parça 10 x 10 ebatlarında birleştiğinde 40 cm x 40 cm ölçüsünde bir piknik halısı elde etmiş olursunuz. İsteğinize göre bu parçaları büyültüp küçültebilirsiniz. Bütün parçalar birleştikten sonra halının kenarlarını da dikin. Böylece halı içe doğru dönmeyecektir. Piknik halısı hazır.