Eş adayını ailelere sevdirmenin 3 yolu

Birine delice aşıksınız fakat ailenize bir türlü kabul ettiremiyorsunuz ya da kabul etseler de sevdiremiyorsunuz. ''Tam olarak bu durumdayım.'' diyorsanız haberimiz tam size göre. İşte eş adayını aileye sevdirmenin 3 yolu…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bazen sevdiğiniz kişi size dünyanın en sevimli insanı gibi gelse de aileye bunu kabul ettiremezsiniz. Eş adayını aileye kabul ettirme konusunda bazı çiftler engellerle karşılaşır. Bir türlü istenen elektrik yakalanmaz. Peki, ne olacak?

Ne aileden vazgeçmek kolay ne de eş adayı olarak görülen kişiden... Bu durumu yaşayanlar için 3 öneri hazırladık.

Konuşun

Ailelerle eş adayını tanıştırmadan önce yapılan iletişim hataları sonraki sorunlara kapı aralar. Bu durumla başa çıkmanın en iyi yolu anne babanla konuşmak ve onlara neden partnerinden hoşlanmadıklarını sormaktır. Sonuçta, onlar sadece sizin için en iyisini istiyorlar, bu yüzden anne babanızın haklı olup olmadığını analiz etmek için öfkenizi ve duygularınızı durdurmaya değer. Doğrudan onların haksız olduğunu düşünmek yerine empati yaparak iletişim kurun.

Örneklerle açıklayın

Şunu kabul edin. Sizin eş adayı seçtiğiniz kişiyi aileniz bir anda tanıyamaz, dolayısıyla da sevemez. Onlara o kişiyle neden uyumlu olduğunuzu, hangi konularda anlaştığınızı örnekler vererek açıklayın ve alışma süreci tanıyın.

Dürüst olun

Ne seçtiğiniz kişiyle ilgili ne de ailenizle ilgili yalan söylemeyin. İki tarafı da olduğundan farklı göstermek güveni yok eder ve gereksiz strese neden olur. Anne-babanızın partnerinizle yaşadığı küçük sorunlar varsa bunu onlarla konuşabilir ve buna göre küçük değişiklikler yapabilirsiniz. Ama bu inançlarını değiştirmek veya kariyerlerini değiştirmek gibi çıkışlar olmamalı. Olmayacak sözler vermek ileride daha büyük sorunlara yol açar.

Çiftlerin birbirine itiraf edemediği 3 gerçek...

Resimde ilk hangi hayvanı görüyorsun! Başarındaki engeli ortaya çıkaran kişilik testi