Erzurum ayran aşı çorbası tarifi nasıl yapılır? Ayran aşının püf noktası

Erzurum ayran aşı çorbası tarifi merak ediliyor. Ayran aşı çorbasının püf noktası çorbanın kesilmemesi için başka bir kapta biraz un katılarak hazırlanan yoğurdun buğday ile karıştırıldıktan sonra tencereye ilave edilmesidir. Ayran aşı çorbasının yapılışı ve malzemeleri haberimizde...

Ayran aşı çorbası sevilerek tüketilen çorba tariflerinin başında geliyor. Kış günlerinde şifa bulabileceğiniz Erzurum ayran aşı çorbası tarifi için şimdiden afiyet olsun...

ERZURUM AYRAN AŞI ÇORBASI MALZEMELER

Gendime (Aşurelik buğday)

Yoğurt

Un

Kıyma

Soğan

Aş otu

Tereyağı

ERZURUM AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ

Ayran aşı çorbası için önce gendime iyice pişirilir. Başka bir kapta biraz un katılarak hazırlanan yoğurt gendime ile karıştırılıp ateşe koyulur. Ayran aşı çorbasının püf noktası burasıdır.

Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Erzurum bölgesinde yetişen Aş otu ilave edilir.

Bir baş soğan başka bir tavada tereyağı ile pembeleşinceye kadar kızartılarak çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun...