Ayran aşı çorbası sevilerek tüketilen çorba tariflerinin başında geliyor. Kış günlerinde şifa bulabileceğiniz Erzurum ayran aşı çorbası tarifi için şimdiden afiyet olsun...
ERZURUM AYRAN AŞI ÇORBASI MALZEMELER
Gendime (Aşurelik buğday)
Yoğurt
Un
Kıyma
Soğan
Aş otu
Tereyağı
ERZURUM AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ
Ayran aşı çorbası için önce gendime iyice pişirilir. Başka bir kapta biraz un katılarak hazırlanan yoğurt gendime ile karıştırılıp ateşe koyulur. Ayran aşı çorbasının püf noktası burasıdır.
Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Erzurum bölgesinde yetişen Aş otu ilave edilir.
Bir baş soğan başka bir tavada tereyağı ile pembeleşinceye kadar kızartılarak çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun...