Erzincan tulum peynirine Avrupa'dan tescil! 4 ay boyunca deride bekletiliyor

Erzincan'ın meşhur tulum peyniri, Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili aldı. Tuzlu bir tadı olan Erzincan tulum peyniri, en az 4 ay boyunca koyun veya keçi derisinin içinde veya bidonlarda bekletilerek yapılıyor.

IHA

Erzincan'ın tescilli lezzetlerine bir yenisi eklendi. Erzincan'ın meşhur tulum peyniri, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı. Peki, tulum peyniri nasıl yapılıyor?

4 AY DERİDE BEKLETİLİYOR

"Erzincan tulum peyniri, koyun sütünden yapılan bir peynirdir." ifadesi kullanılan açıklamada, en az 4 ay boyunca koyun veya keçi derisinin içinde veya bidonlarda olgunlaştırıldığı belirtildi.

Erzincan tulum peynirinin renginin kırık beyaz, dağılan dokuya sahip, tadının zengin ve tuzlu olduğu kaydedildi.

Erzincan tulum peynirinin geleneksel bilgi birikimi, yerel bitki örtüsü ve iklim de dahil olmak üzere bölgenin özel doğal koşullarının sonucu olduğuna işaret edilen açıklamada, kentin eşsiz coğrafyası ve iklim koşullarının peynirdeki süt bileşimini ve lezzetini olumlu etkilediği vurgulandı.