Ertelemeyi yenmenin sırrı

Hepimiz hayatımızın belli dönemlerinde bir şeyleri ertelemişizdir. Erteleme bazen görevlerden, sorumluluklardan kaçmak içindir bazen de bir seçimdir. Peki, insana zarar veren bu durumdan kurtulmak için ne yapmak gerekir? İşte ertelemeyi yenmenin sırrı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bir insan erteleme durumundan ötürü söyleniyorsa bir şeyler yapmanın ve bu sorunun üzerine gitmenin vakti gelmiştir.

Hepimiz hayatımızın bir noktasında ertelemeyle karşı karşıya kalmışızdır. Oysa çağımız üretkenlik savaşı ya da haksız rekabet döneminde. Bu yüzden yapılacaklar listesi, zaman yönetimi ve başarı taktikleri için önce ertelemeden kurtulmak şart. İşte ertelemeyi yenmenin sırları...

HER SEFERİNDE BİR ADIM ATIN

Bir şeyden vazgeçmenin ilk şartı kabullenmek ve inat etmektir. Her seferinde bir adım atma ilkesini benimsemek ve kendinizi şimdiki ana kaptırmak, domino taşlarının basamaklı etkisine benzer şekilde etkili momentumu kolaylaştırır.

KENDİNİZE MOTİVE EDECEK BİR ORTAK BULUN

Güvenilir bir arkadaşınıza veya meslektaşınıza karşı sorumlu olmak, kişisel ve profesyonel gelişim için güçlü bir katalizör görevi görür. Sorumluluğu artırır, destek sağlar ve motivasyonu teşvik eder, sonuçta kişiyi başarıya ve doyuma doğru iter.

YAPILACAKLAR LİSTELERİNİZE BAĞLI KALIN

Günlük rutinlere yapı ve zaman çizelgeleri eklemek, bunalmışlık hissini hafifletebilir ve üretkenliği artırabilir.

ANLATIYI YENİDEN ÇERÇEVELEMEK

'Yapmalıyım'dan 'Yapmayı seçiyorum'a geçiş, bir eylemlilik ve kontrol duygusu aşılayarak bireylere kendi eylemlerinin ve kararlarının sorumluluğunu alma yetkisi verir.

BAĞIŞLAMAYI VE ÖDÜLLENDİRMEYİ GELİŞTİRİN

Geçmişteki yanlış adımlar için kendinizi affetmek ve ilerlemeyi kutlamak, güçlü bir motivasyon kaynağı olarak hizmet eder ve sizi büyüme ve gelişme yolculuğunuzda ileriye doğru iter.

RUH SAĞLIĞINA ÖNCELİK VERİN

Nefes çalışmaları, meditasyon, dengeli beslenme ve düzenli egzersiz gibi uygulamaları günlük rutinlere dahil etmek, bütünsel refahı artırır. Zihinsel sağlığı besleyerek bireyler daha fazla canlılık, uyum ve odaklanma deneyimi yaşar, bu da onların sürekli üretkenlik ve etkililiği sürdürmelerine olanak tanır. Ve eğer hiçbir şey işe yaramazsa, profesyonel bir psikoloğun veya deneyimli bir koçun desteğini almakta utanılacak bir şey yok.