Göbek yağı eriten yoğurt kürü tarifi! İşte bölgesel zayıflamanın formülü

Kilo vermek isteyen kadınların en önemli sorunu basen bölgesi erkeklerin ise göbek bölgesi. Peki, bölgesel zayıflama mümkün mü? Kilo verilse bile bu bölgeler neden istenen seviyeye gelmiyor? Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Sevde Kahraman, bölgesel yağlanmaya karşı yoğurt kürü tarif etti. İşte göbek ve basen yağlarını eriten yoğurt kürü tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Bölgesel zayıflama son günlerin araştırılan konularından biri hâline geldi. Çünkü kilo vermek isteyen çoğu birey özellikle belirli bir kiloyu verdikten sonra vücudunu şekillendirmek istiyor. Kadınlar daha çok basen bölgesinden erkekler daha çok göbek bölgesinden incelmek istiyor. Peki, göbek ve basen yağları nasıl gider?

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Sevde Kahraman, bölgesel zayıflamayı anlatarak yağ yakan yoğurt kürü tarifi verdi.

GÖBEK YAĞINI ERİTMEK NEDEN ZOR?

Cinsiyete göre bu bölgesel zayıflama eğiliminin normal olduğunu belirten Kahraman, şu şekilde konuştu:

"Hormonal olarak kadınlar basen bölgesinden, erkekler ise göbek bölgesinden yağlanmaya daha eğilimli oluyor. Tabii ki tam tersi şekilde yağlanma da görülebiliyor. Bölgesel yağlanmada en tehlikeli kısım kuşkusuz göbek bölgesinin yağlanması çünkü en önemli iç organlar (pankreas, karaciğer, mide, bağırsaklar) göbek bölgesinde bulunuyor. Göbek bölgesi yağlandıkça bu önemli iç organlar da yağlanıyor, görevlerini tam olarak yapamaz hâle geliyor ve diyabet, hipertansiyon, karaciğer yağlanması gibi birçok hastalığın zemini atılıyor."

BÖLGESEL ZAYIFLAMA İÇİN ÖNERİLER

Dengeli bir beslenme programı ile bölgesel zayıflamanın mümkün olduğunu belirten Sevde Kahraman bölgesel zayıflama önerilerini şöyle sıraladı:

1. Yeterli protein tüketilmeli

Yeterli miktarda protein alımı ile kas kütlesi korunurken yağdan kayıp sağlanıyor. Böylece bölgesel olarak birikmiş yağlar parçalanıyor. Kas kaybı da olmadığından çok daha sıkı ve fit bir görünüm elde ediliyor.

2. Göbek bölgesinin incelmesi için yeterli miktarda Kalsiyum alınmalı

Yapılan araştırmalar göbek bölgesinin yağlanmasının önlenmesi ve bu bölgedeki yağların parçalanması için yeterli kalsiyum alınmasını tavsiye ediyor. Bunun için günlük beslenmede 2-3 porsiyon süt ve süt ürünleri (yoğurt, ayran, kefir, peynir) tüketimi önemli. Bu bölgeden rahatsız olan danışanlarıma da tavsiye ettiğim 'Yağ Yakıcı Yoğurt' kürünü sizler de uykudan 2 saat öncesinde tercih edebilirsiniz.

3. Basen bölgesinin genişlemesini önlemek için paketli ve yağlı besinlerden uzak durulmalı

Paketli özellikle de yağlı, kremalı yiyecek ve içecekler kadınlarda basen bölgesinin genişlemesine yol açıyor. Keza kızartma, kavurma gibi pişirme yöntemleri de yağ alımını arttırdığından yağlanmayı tetikliyor.

4. Düzenli fiziksel aktivite ve bölgesel egzersizler önemli

Zayıflama diyeti sonrası iyi derecede kilo kaybı sağlandıktan sonra yani ideal ağırlık sınırları içerisindeyken vücut şekillendirilmesi için bölgesel egzersizler daha fazla önem kazanıyor.

YAĞ YAKAN YOĞURT KÜRÜ

Malzemeler

4 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı zeytinyağı

GÖBEK BÖLGESİNDEKİ YAĞI ERİTEN YOĞURT KÜRÜ TARİFİ

Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra tüketilir.