Enginar nasıl pişirilir? Restoranları aratmayan tarif

Enginarı pişirmek gözünüzü korkutmasın. Temizlemesi zor gelse de birkaç püf noktasıyla restoranlardaki gibi enginar pişirebilirsiniz. İşte birkaç adımda enginar tarifi…

Kalp dostu olan enginarı yemek lezzetli, pişirmek zahmetli. Peki, enginar nasıl pişirilir?

Enginarı kaynatabilir, ızgara yapabilir, buğulayabilirsiniz. Birkaç çeşit enginar pişirme tekniği var. Tüm bunlardan önce enginara zarar vermeden temizlemeniz şart. İşte adım adım enginar pişirmenin püf noktaları?

ENGİNAR NASIL TEMİZLENİR?

Enginar temizlerken eldiven kullanın. Enginarı yan tarafında sıkıca tutarak, elinizle gövde ucunu kaplayın, enginarın üst kısmını 1/2 inç kadar kesin (dikenli ucun bir kısmını dilimleyin).

Enginarlar oksitlenir ve çok çabuk kahverengiye döner. Yarım limonu kesilen yüzeye sürterek veya limonlu su dolu bir kâseye koyarak bunu önleyebilirsiniz.

Enginar sapını dik durması için tabana yakın bir yerden kesin. Kesilen ucu yarım limonla ovun.

Tabanın etrafındaki daha küçük sert yaprakları, çekerek veya bir bıçakla dilimleyerek çıkarın ve enginarı soğuk akan su altında yıkayın, aralarında olabilecek toprak parçalarını almak için yaprakları ayırın.

Mutfak makası kullanarak yaprakların dikenli kısımlarını kesin. Parmaklarınızı kullanarak yaprakları mümkün olduğunca ayırın.

Enginarı en kolay pişirme tekniği buhar yöntemidir.

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR YEMEĞİ MALZEMELERİ NELERDİR?

4 adet enginar

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet limon

1 adet kuru soğan

1 demet dereotu

1 yemek kaşığı un

1-1,5 bardak sıcak su

Tuz

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TARİFİ

Enginar yemeklerinin püf noktası karartmadan pişirmektir. Enginarın sap kısımlarını dipten kesin ve yapraklarından ayırın. Sivri yaprak uçları en alttaki yaprağın hizasında kesin. Ortadan ikiye kesin, orta kısımdaki tüyleri bir kaşık yardımıyla temizleyin.

Ayıklanan enginarları kararmaması için limonla ovun, bekletilmeden limon sıkılmış ve bir kaşık un atılmış su dolu bir kaba koyun. Diğer enginarlar da aynı şekilde temizleyip suyun içine ilave edin.

Soğan yemeklik doğrayın, zeytinyağı ile birlikte tencerede kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca enginarları sudan çıkartıp tencereye alın. Soğanla birlikte soteleyin.

Enginarlar sararınca üzerlerine çıkmayacak şekilde sıcak su, yarım limon suyu ve tuz ekleyin, tencerenin kapağı kapatıp, kaynamaya bırakın.

Önce hızlı sonra yavaş ateşte yarım saat kadar pişirin. Enginarın yapraklarından birini çektiğinizde elinizde kalıyorsa yemeğiniz pişmiş demektir. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek ocağın altı kapatın. Zeytinyağlı enginar yemeği servise hazır. Afiyet olsun...

ENGİNARIN 5 FAYDASI

Kalbe iyi gelir

Yüksek miktarda protein içerir

Demir deposudur

Karaciğerin sağlıklı çalışmasını sağlar

Şişkinlik ve gazı engeller

Banyo fayanslarını kar beyaz yapıyor! O ürünü bir de böyle kullanın