Engin Altan Düzyatan da buzlu su akımına katıldı! Buzlu suyun faydası ne?

Geçen sene Çağla Şıkel'in başlattığı buzlu su akımına bu sene Engin Altan Düzyatan da katıldı. Peki, ünlülerin hobisi haline gelen buzlu suyun vücuda faydası ne? İşte yaz sıcağında buz gibi haberin detayları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ünlülerin buzlu su sevdası bu sene de sosyal medyayı donattı. Geçen sene Çağla Şıkel'in buz dolu fıçıya girmesiyle moda olan buzlu su akımına bu sene Engin Altan Düzyatan da katıldı. Buz dolu bir küvete giren Engin Altan Düzyatan, o anları sosyal medyada paylaştı. Paylaşımı görenler "Buzlu suyun faydası ne?" diye araştırmaya başladı.

Yaz sıcaklarında buzlu suyun faydasını merak edenler için tüm detayları araştırdık. Buzlu su özellikle şişlikleri gidermesiyle biliniyor. İşte ayrıntılar...

BUZLU SUYUN YÜZE FAYDALARI

1. Şişlikler gider

Düşük sıcaklık kılcal damarların büzülmesine neden olur. Göz altı torbalarını azaltmada ve şişmiş alanların görünümünü azaltmada özellikle etkili olabilir.

2. Tahriş ve iltihabı sakinleştirir

Buzlu su, kan damarlarını daraltarak ve iltihabı yatıştırarak imdada yetişir. Serinletici bir etki sağlayarak rahatsızlığı hafifletebilir ve çeşitli faktörlerin neden olduğu cilt kızarıklığını ve tahrişini sakinleştirmeye yardımcı olabilir.

3. Gözenekleri sıkılaştırır

Yüzünüzü buzlu suya daldırmanın faydalarından biri de cilt gözeneklerinin sıkılaşmasıdır. Soğuk su cilde daha pürüzsüz bir görünüm verir ve kir, yağ ve kalıntı birikimini azaltır. Gözenekleri temiz ve sıkı tutarak, gözeneklerin tıkanma olasılığını ve ardından siyah nokta ve sivilce oluşumunu en aza indirebilir.

4. Cilt bakım ürünlerinin daha iyi emilmesi

Buzlu su, cildin emme kapasitesini artırabilir ve bu da onu cilt bakımı rutininizin mükemmel bir tamamlayıcısı haline getirir. Dermatoloğa göre, yüzünüzü buzlu suya batırdıktan sonra cildinizin artan alıcılığı, serum, nemlendirici ve maske gibi cilt bakım ürünlerinin daha iyi nüfuz etmesini ve emilmesini sağlar. Bu, seçtiğiniz cilt bakımı rejiminin faydalarını artırabilir ve etkinliğini artırabilir.

5. Oksijen içeriğini artırır

Buzlu suyun sağladığı soğukluk hissi kan dolaşımını uyarır ve ciltteki oksijen içeriğini artırır.

BUZLU SU YÜZE NASIL UYGULANIR?

Önce yüzünüzü temizleyin. Yüzünüzü nazik bir temizleyici ile yıkayarak ve hafifçe vurarak kurulayarak tüm makyajı veya kiri çıkarın.

Bir leğeni veya kaseyi soğuk suyla doldurun. Suyu daha soğuk yapmak için buz küpleri ekleyebilirsiniz, ancak çok buzlu yapmamaya dikkat edin. Suyun rahat bir şekilde soğuk olmasını sağlayın. Acı verecek şekilde olmamalı.

Yüzünüzü dikkatli bir şekilde soğuk suya daldırın ve tüm yüzünüzün suya batmasını sağlayın.

Yüzünüzü bir seferde yaklaşık 10 ila 30 saniye suda tutun ve 4-5 kez tekrarlayın. Beyninin donduğunu veya başının ağrıdığını hissediyorsan hemen durabilirsiniz. Ayrıca soğuk kış aylarında bu uygulamadan kaçının.

Daldırma işleminden sonra yüzünüzü nazikçe sudan çıkarın ve yumuşak bir havluyla kurulayın. Tahrişe neden olabileceğinden, havluyu cildinize sürtmekten kaçının.