AKSAM.COM.TER / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Pratik ve yaygın olarak yapılan makarna kültürü ülkemize İtalyan mutfaktan aktarıldı. Erişteye benzer bir yapısı olmasına rağmen daha doyurucu olan makarnayı mevsimin en lezzetli bitkisi olan fesleğenle birleştirdik.
Kokusu ve lezzetiyle damaklarda tat bırakan fesleğenli makarnanın yapımını sizler için derledik.
Bir paket uzun makarna
Bir demet fesleğen
Bir su bardağı yoğurt
Bir çay kaşığı nane, karabiber, tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir çay bardağı tavuk suyu
Bir diş sarımsak
6 su bardağı suyu ve tavuk suyunu bir tencerede karıştırın.
Kaynamaya başlayınca içine makarnayı ilave edin.
Makarna haşlanana kadar sosu hazırlayın.
Bir tavaya zeytin yağını koyup içine fesleğenleri ve sarımsağı keserek ilave edin.
Akabinde yoğurdu ve baharatları koyun.
İyice karıştırın. Katılaşmaması için içine 2 yemek kaşığı su koyun.
Karıştırmaya devam ettiğiniz fesleğen ve yoğurt sos kıvamına gelince ocaktan alın.
Haşlanan makarnaları süzün. Sosu makarnanın üzerine dökün.
2 dakika ocakta karıştırın.
Yemeğiniz servise hazır!
Afiyet şifa olsun...