Enfes kokusu ve lezzetiyle! Fesleğenli makarna tarifi...

İtalya mutfağının en popüler lezzeti olan fesleğenli makarnanın en kolay yapımını sizler için araştırdık. Kokusu ve lezzetiyle bağımlı olmaya hazır mısınız? İşte fesleğenli makarna tarifi...

AKSAM.COM.TER / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Pratik ve yaygın olarak yapılan makarna kültürü ülkemize İtalyan mutfaktan aktarıldı. Erişteye benzer bir yapısı olmasına rağmen daha doyurucu olan makarnayı mevsimin en lezzetli bitkisi olan fesleğenle birleştirdik.

Kokusu ve lezzetiyle damaklarda tat bırakan fesleğenli makarnanın yapımını sizler için derledik.

FESLEĞENLİ MAKARNA TARİFİ

Bir paket uzun makarna

Bir demet fesleğen

Bir su bardağı yoğurt

Bir çay kaşığı nane, karabiber, tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir çay bardağı tavuk suyu

Bir diş sarımsak

YAPILIŞI

6 su bardağı suyu ve tavuk suyunu bir tencerede karıştırın.

Kaynamaya başlayınca içine makarnayı ilave edin.

Makarna haşlanana kadar sosu hazırlayın.

Bir tavaya zeytin yağını koyup içine fesleğenleri ve sarımsağı keserek ilave edin.

Akabinde yoğurdu ve baharatları koyun.

İyice karıştırın. Katılaşmaması için içine 2 yemek kaşığı su koyun.

Karıştırmaya devam ettiğiniz fesleğen ve yoğurt sos kıvamına gelince ocaktan alın.

Haşlanan makarnaları süzün. Sosu makarnanın üzerine dökün.

2 dakika ocakta karıştırın.

Yemeğiniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Pratik ve lezzetli kahvaltılık! Fırında kaşarlı patates tarifi...