Enfeksiyon savaşçısı! Zayıflamaya yardımcı sirkeli tarifler

Tadı pek çok kişinin yüzünü ekşitse de sağlığa faydaları yüz güldürüyor. Neyden mi bahsediyorum? Tabii ki sirkeden... Doğal antioksidan ve temizleyici ola sirke her derde deva. Sirkenin kilo vermeyi hızlandırma, boğaz ağrısını iyileştirme, ateş düşürme, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararları var. Biz de sizler için birbirinden özel sirkeli tarifler hazırladık.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sirke, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan doğal bir şifa kaynağı. Geleneksel bir ev ilacı olarak uzun bir geçmişe sahip. Sirkenin, kilo vermeyi hızlandırma, boğaz ağrısını iyileştirme, ateş düşürme, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararları var. Gelin hep birlikte şifa deposu tariflerimizi deneyelim.

SİRKELİ SU TARİFİ: Bir su bardağı ılık suya bir yemek kaşığı elma sirkesini ekleyin. Sabahları aç karnına için. Kan şekerinizi düzenleyecek ve kalori yaktıracak bu tarifi her sabah düzenli tekrarlayın.

SİRKELİ ÇAY TARİFİ: Bu tarif ile boğaz ağrısına veda edeceksiniz. İşte ateş düşürücü sirkeli çay tarifi...

MALZEMELER

4 yemek kaşığı elma sirkesi

Bir adet tarçın çubuğu

Birkaç adet karanfil

1 yemek kaşığı bal

2 su bardağı kaynar su

Bir adet demlik

SİRKELİ ÇAY TARİFİ YAPILIŞI

Demliğin içine tüm malzemeleri koyarak 5 dakika kadar demlenmesini beklemelisiniz. Ardından fincanlarla servis edebilirsiniz. Çayı aromalandırmak için içine birkaç yaprak ıhlamur, yeşil çay veya portakal kabuğu ekleyebilirsiniz.

ZAYIFLATICI SİRKELİ DETOX ÇAYI: Hem sağlıklı hem kalori yaktırıcı ve güçlü bir antioksidan içeri olan bu çay ile hızla kilo verebilirsiniz.

MALZEMELER

Bir adet poşet yeşil çay

Bir yemek kaşığı elma sirkesi

Bir fincan sıcak su

YAPILIŞI

Yeşil çayı sıcak su içinde demlemelisiniz. Beş dakika kadar demlenen çayı fincandan alarak çayın içine sirke ekleyebilirsiniz. Eğer kokusu yoğun gelirse, bir parça limon ile bastırabilir, keyifle içebilirsiniz. Tarifin malzemelerini aynı oranda artırarak demlikte de çay demleyebilir, ailece tüketebilirsiniz.