Enerjik çocukların sırrı! Kusturan ancak en güçlü antibiyotik

Çocukların çoğu sebze tüketmekten pek has etmedikleri için şalgam da tüketmek istemezler. Kusmalarına neden olan bu antibiyotik özlü sebze, çocukların da enerjilerini yükseltir. İşte şalgamın çocuklara faydaları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Toprak altı yani kök sebze olan en faydalı besinlerden biri olan şalgamı 1 yaşından itibaren çocukların tüketmesi lazım. İçeriğinde yüksek oranda antibiyotik barındıran şalgam çocukları hastalıklara karşı korur. Antibiyotik ilaçlardan daha güçlü olan şalgam suyu, hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

Annelerin en çok merak ettiği hususlardan biri olan şalgam çocuklara kaç yaşında, ne zaman ve nasıl verilmeli? Uzmanlar 1 yaşından itibaren verilmesini tavsiye eder. Gelişim için çocuklara katkı sağlar. Şalgam suyundan bir çay bardağı kadar şalgamı püre haline getirip yoğurtla karıştırılarak ara öğün zamanında verilmeli.

İŞTE ŞALGAMIN ÇOCUKLARA FAYDALARI

Şalgam çocukların kemik gelişimine destek olur. Özellikle kas ve kemiklerin kütle endeksini artıran şalgam düzenli tüketildiğinde çocuklar için tıpkı süt kadar faydalıdır.

Çocukların iştahını artıran şalgam mide ve bağırsaklardaki lif oranını dengeler. Çocukların dengeli kilo almalarını sağlar.

Yüksek oranda demir barındıran şalgam çocuklardaki kan hücrelerinin sayısını artırır. Bu da ileri yaşlarda kan problemlerinin yaşanma riskini azaltır.

Şalgam bağışıklığı hastalıklara karşı güçlendirerek çocukların bakteri ve virüslere kolay kolay yenilmesini engeller.

İleri yaşlarda görülme ihtimali olan basur ve kan dolaşımı hastalıklarına karşı koruyucu etki sağlar.

Gaz sıkışmasını ve krampları engeller.

Hamilelik öncesi vücudunuzu bunlardan arındırın! Bebeği etkileyen hatalar