Enerji veren kış keki tarifi! Gelinim Mutfakta enerji veren kış keki nasıl yapılır?

Bugün Gelinim Mutfakta'da haftanın tatlısı enerji veren kış keki oldu. Kanal D'de yayınlanan yapımda lezzetli tarifler izleyenlerin karşısına çıkıyor. Bugün de enerji veren kış kekini deneyerek puanlar toplanacak. Peki, Gelinim Mutfakta enerji veren kış keki nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta enerji veren kış kekinin tarifi merak edildi. Kış aylarında yorgunluk ve hastalık için dirençli olmak gerekiyor. Enerji veren kış keki de bu aylar için paha biçilmez bir lezzet oluyor. Gelinim Mutfakta enerji veren kış keki nasıl yapılır?

ENERJİ VEREN KIŞ KEKİ MALZEMELERİ NELER?

2 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı ay çiçek yağı

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı tahin-pekmez

1 rendelenmiş havuç

1 su bardağı iri ezilmiş ceviz

2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

Çikolata sosu için:

1,5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı kakao

1 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı buğday unu

Üzeri için : Hindistan cevizi

Gelinim Mutfakta 14 Ocak kim kazandı, kim elendi? Gelinim Mutfakta haftanın birincisi kim?

ENERJİ VEREN KIŞ KEKİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılar daha sonra sırasıyla ay çiçek yağı, süt, havuç, ceviz, tarçın, pekmez-tahin katılarak güzelce çırpılır.

Kabartma tozu vanilya ve un elenerek karışıma katılır. Kek kıvamı size kalmıştır eğer yumuşak bir kek isterseniz hamurunuz biraz daha akışkan ve cıvık olmalı, daha sert bir kek isterseniz kek hamurunuz koyu kıvamlı olmalı

Hazır olan kek hamurunu önceden ısıtılmış 180 – 200 derecelik fırına (fırına göre değişiyor) koyuyoruz.

Kek içini çekene kadar pişiriyoruz. Kapamadan önce bıçak veya kürdan ile kontrol edip fırından alarak soğumaya bırakıyoruz.

Çikolata sosumuz için malzemeleri bir tencerede iyice karıştırarak ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz, bir taşım kaynayan sosumuzu da soğumaya alıyoruz.

Soğuyan sosumuzu kekin üzerine döküyoruz ve Hindistan cevizi de serperek servise hazır hale getirmiş oluruz. Afiyet olsun...