Enerji bombası karışım! Zeytinyağlı İbn-i Sina kürünü 5 gün beklettikten sonra tüketin

Zeytinyağlı incir kürünü İbn-i Sina hastalarına yıllar öncesinden öneriyor. Enerji düşüklüğüne ve unutkanlığa iyi gelen bu kürün detaylarını sizler için kaleme aldık. Peki zeytinyağlı incir kürü nasıl yapılır? İşte detaylar...

Zeytinyağını uzmanlar ısrarla öneriyor. Zeytinyağlı incir kürü ise kan yapıyor. Aynı zamanda hafıza güçlendirmeyi sağlıyor. Peki zeytinyağlı incir kürü nasıl yapılır? Püf noktaları neler?

Tıp tarihinde önemli bir yere sahip olan İbn-i Sina, İslam'ın Altın Çağı'nda yetişen en önemli doktorlardan biridir ve bilgi ve deneyimleriyle tıp alanına büyük katkılarda bulunmuştur.

Yıllar önce yazdığı "Küçük Tıp Kanunu" adlı eserinde verdiği özel tarifler, günümüzde hala dikkat çekmektedir.

İbn-i Sina, özellikle kuru incir ve zeytinyağı karışımının bazı hastalıkların tedavisinde kullanılması gerektiğini öneriyor.

Bu karışımın özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirim sorunlarına çözüm bulmak ve cilt sağlığını desteklemek gibi birçok faydası olduğunu belirtiyor.

İncir ve zeytinyağı, içerdikleri vitaminler ve antioksidanlar sayesinde sağlık üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Ayrıca enerjiyi de artırıyor. İşte İbn-i Sina'nın her derde deva olan tarifi...

ZEYTİNYAĞI VE İNCİR KÜRÜ TARİFİ

Öncelikle temiz bir kavanozun içine alabildiği kadar kuru inciri yerleştirmelisiniz. Daha sonra, soğuk sıkım organik zeytinyağını eklemelisiniz. Her tarafı yağladığınızdan emin olduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatmalısınız.

4-5 gün kadar beklettikten sonra her gün sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tüketirseniz birçok sağlığa faydası var.

Zeytinyağı ve incir kürünün faydaları

Hamileliği kolaylaştırır.

Sindirim sistemini düzenler.

Kemik ve diş sağlığını kuvvetlendirir.

Hafızayı ve sinir sistemini güçlendirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanserli hücrelerin oluşumunu önler.

Zayıflamaya yardımcı olur.

Boğaz enfeksiyonlarını iyileştirir ve öksürüğü keser.

Kalp sağlığını korur ve güçlendirir.

Kansızlığa iyi gelir ve kan şekerini düzenler.