Ender Saraç'tan en sağlıklı tarif! Kahvaltılık muzlu tahinli gevrek nasıl yapılır?

Güne sağlıklı lezzetlerle başlamanın sırrını Dr. Ender Saraç verdi. Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda tüketilen ve sağlıklı muzlu tahinli gevrek tarifini paylaştı. İşte Ender Saraç tarifli muzlu tahinli gevrek...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltı da lif ve kalsiyum bakımından zengin besinler tüketilmesini öneren Dr. Ender Saraç, en sağlıklı tarifleri paylaştı. Hem bütün gün tok tutan hem de sağlıklı olan muzlu tahinli gevrek tarifi vazgeçilmeziniz olacak. İçeriğinde zengin malzemelerin yer aldığı bu tarifli lezzeti iş ve okul beslenmesine de ekleyebilirsiniz.

İŞTE ENDER SARAÇ TARİFLİ MUZLU TAHİNLİ GEVREK

MAZLEMELER

1 adet muz

1 yemek kaşığı tahin

1/5 yemek kaşığı pekmez

1 çay kaşığı vanilya

1/5 su bardağı yulaf ezmesi

Yarım tatlı kaşığı Hindistancevizi yağı

Yarım su bardağı kırık ceviz

YAPILIŞI

Bir kaseye yulafı ekleyin. Üzerine tahin ve pekmez ekleyip karıştırın.

Akabinde muzu ezip ekleyin ve hamur gibi yoğurun.

Ardından ceviz, vanilya tozu ve Hindistancevizi yağı ekleyin.

Hamur gibi yoğurun.

En son bir tepsiye yağlı kağıt serin üzerine bu karışımı elinizle top şekline getirip koyun.

200 derecelik fırında 15 dakika bekletip çıkartın. Servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Kış kahvaltılarının en lezzetlisi! Kuru domatesli cevizli zeytin salatası