AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Patates kızartması herkes tarafından kahvaltıda sevilerek tüketilen bir lezzettir. Ancak kızartma sırasındaki yağ sıçrama ve süreç yorucu hale gelir. Patates çırtması tam bu durumu ortadan kaldırmak için gelen bir tariftir. Patates çırtması ayrıca hazırlanan okul ya da iş yeri kutuları için de idealdir. Bir kaç malzeme ile hazırlanan patates çırtması tarifini sizler için en kolay ve pratik halini derledik.
4 tane patates
1 çay kaşığının yarısı kadar tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Pul biber, karabiber
Patatesleri kabuklarından soyduktan sonra küp küp kesin.
Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağı koyun.
Akabinde patatesleri içine atın.
Baharat ve tuzu da ilave ettikten sonra ocağın altını kısın.
Karıştırarak kızarmasını sağlayın.
Yaklaşık 2 dakika da bir karıştırın.
Ancak o 2 dakikada tavanın ağzını kapatın.
Patatesler hem kızaracak hem de yumuşacık olacaktır.