En tembel insanın bile yapabileceği enfes lezzet! Lokum kıvamlı Hindistan cevizli toplar nasıl yapılır?

Çayın yanına atıştırmalık arayanlar için muazzam lezzetlerden biri olan Hindistan cevizi toplarını sizler için araştırdık. Kısa sürede yapıp servis edeceğiniz enfes lezzet olan Hindistan cevizi toplarında en ince detay lokum gibi kıvamdır. Peki Hindistan cevizli toplar nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Hindistan toplarında en iyi detay 3 malzeme ile yapılıyor olmasıdır. Damaklarda şölen gibi lezzete neden olan Hindistan cevizi toplarının yapılışı kısa zamanınızı alır. Hızla yapacağınız bu lezzetleri çayla beraber hem sevdiklerinize hem de davetsiz misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

En tembel insanların bile hızla yapacağı bu tarifi sizler için araştırdık. Hindistan cevizi toplarında en önemli püf nokta Hindistan cevizlerinizi taze seçerseniz en iyisi olur.

HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI NASIL HAZIRLANIR?

MALZEMELER

500 gram bitter çikolata

Yarım kilo kabuklarından ayrılmış top ceviz

5 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu

YAPILIŞI

Bir tencerede bitter çikolataları eritin.

Akabinde cevizlerin top şekli bozulmadan kabuklarından çıkartın.

Bir tepsiye yağlı kağıt serin buzdolabının buzluk kısmına koyun.

30 dakika bekletin.

O sırada kürdanlara batırdığınız cevizleri bitter çikolataya iyice batırın.

Akabinde de Hindistan cevizi tozuna batırıp tepsiye koyun.

Tepsiyi yeniden 30 dakika buzdolabına koyun.

Sonra tüketilmeye hazır!

Afiyet şifa olsun...

Ağızda dağılan gevrek hamuruyla damaklarda iz bırakır! Elmalı turta nasıl yapılır?