AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Hindistan toplarında en iyi detay 3 malzeme ile yapılıyor olmasıdır. Damaklarda şölen gibi lezzete neden olan Hindistan cevizi toplarının yapılışı kısa zamanınızı alır. Hızla yapacağınız bu lezzetleri çayla beraber hem sevdiklerinize hem de davetsiz misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
En tembel insanların bile hızla yapacağı bu tarifi sizler için araştırdık. Hindistan cevizi toplarında en önemli püf nokta Hindistan cevizlerinizi taze seçerseniz en iyisi olur.
MALZEMELER
500 gram bitter çikolata
Yarım kilo kabuklarından ayrılmış top ceviz
5 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
YAPILIŞI
Bir tencerede bitter çikolataları eritin.
Akabinde cevizlerin top şekli bozulmadan kabuklarından çıkartın.
Bir tepsiye yağlı kağıt serin buzdolabının buzluk kısmına koyun.
30 dakika bekletin.
O sırada kürdanlara batırdığınız cevizleri bitter çikolataya iyice batırın.
Akabinde de Hindistan cevizi tozuna batırıp tepsiye koyun.
Tepsiyi yeniden 30 dakika buzdolabına koyun.
Sonra tüketilmeye hazır!
Afiyet şifa olsun...