Kahvaltılık tarif denilince ilk araştırılan pankek tarifi oluyor. Hafta sonu kahvaltısı için ideal olan bu pankeke bayılacaksınız.
Hep aynı pankekten sıkılanlara Uzm.Dyt.Nilay Keçeci Arpacı'nın sosyal medyada takipçileriyle paylaştığı fit pankek tarifini hazırladık. İşte fit kahvaltılık tarifi...
FİT PANKEK MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı bal
1 su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı donmuş frambuaz-böğürtlen veya 3 yemek kaşığı çilek/ böğürtlen reçeli
FİT PANKEK TARİFİ
Sırayla bir kaba yumurta, bal, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırın.
Donmuş meyvelerinizi blenderdan geçirin ve pankekin içine koymak üzere bekletin.
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağladığınız tavaya, karışımı ince bir tabaka olacak şekilde yayın ve kapağını kapatın, ocağınızın kısık ateşte olmasına dikkat edin.
Pankekin üst kısmı biraz pişmeye başlayınca 1 çay kaşığı meyve veya reçeli pankekin ortasına ince bir şekilde sürün.
1 yemek kaşığı kadar pankek hamurunu meyvelerin üzerini kapatacak şekilde ekleyin ve tekrar kapağını kapatın, pankekin üst kısmı biraz piştikten sonra çevirip biraz daha pişirin. Afiyet olsun.