Fatimatüzzehra Maslak
Görünüş olarak revani tatlısına benzese de yoğurt tatlısına irmik girmez. Ramazan bayramında sağlıklı ve kolay tatlı tercih edenler için muazzam bir lezzet olan yoğurt tatlısından tabak tabak tüketeceksiniz. Oruç sonrası vücut sağlığınıza da iyi gelecek olan bu tatlı sayesinde misafirlerinizi de mutlu edeceksiniz.
Hafif bir lezzeti olan yoğurt tatlısındaki en dikkat edilmesi gereken püf nokta ise karışımı sırasında topaklanmayı engelleyin. Bu yüzden karışımı blendırdan sık sık geçirin.
MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Yarım limon kabuğu
3 çay bardağı un
Şerbet;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
6 damla limon
YAPILIŞI
Bir kapta yumurtaları ve şekeri blendırdan geçirin.
Ardından içine yoğurt ve sıvıyağını da ekleyip karıştırın.
Unu ilave ettikçe karıştırmaya devam etmeyi ihmal etmeyin.
Karışımın topaklanmaması için sürekli karıştırmanız lazım.
Vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyin.
Ardından bir küçük yanmaz cam tepsiye yağlı kağıt serip karışımı boşaltın.
180 derecelik fırına koyun.
Ortalama 20 dakika sonra çıkartıp kare dilimlere ayırın.
Küçük bir tencerede şerbeti hazırlayın ve üzerine sıcak sıcak dökün.
Üzerine dilerseniz Hindistancevizi dilerseniz de fındık koyabilirsiniz.
1 saat sonra ikram edin.
Afiyet şifa olsun...