En sağlıklı sabah ikilisi! Şarjınızı %100'e çıkarıyor, halsizlik kalmıyor

Birçok kişi sabah ne yiyeceği konusunda kararsızlık yaşayabiliyor. Omega 3 yağ asidi bakımından zengin ve tok tutan ceviz ve probiyotik madeni yoğurt beraber tüketilebilir. Peki bu ikilinin şifaları neler?

Ceviz hafızayı güçlendirir. Karbonhidrat maddesi bulunduğu için enerji verir. Peki güne ceviz ve yoğurtla ile başlarsanız ne olur? İşte yanıtı...

YOĞURT VE CEVİZ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Yoğurt ve ceviz vücudumuz için çeşitli faydalar sunan iki yararlı besinlerdir. Ancak yoğurt ve cevizin karışımı, tüm faydaları katbekat artırarak çeşitli yararlarla birlikte gelir. Cevizli yoğurdun bilinen faydaları arasında mideyi rahatlattığı ve beyni ve hafızayı güçlendirdiği bilinir.

Yoğurt, fosfor açısından çok zengin bir besindir. Hücredeki tüm enerji döngüsünü sağlar. Ceviz de yüksek miktarda protein ve yağ içerdiği için vücuda enerji depolar. Bu nedenle bu güçlü ikili vücuda enerji vererek yorgunluk ve halsizlik gibi sorunların önüne geçer.

Yoğurtlu cevizli karışım aynı zamanda lif sayesinde sindirim sistemi sağlığına iyi gelir. Tokluk hissini artırarak da kilo verimini kolaylaştırır. Tüm bu faydalardan yararlanmak için her sabah 1 kase cevizli yoğurt tüketebilirsiniz.