En sağlıklı kahvaltı atıştırmalığı! Uzakdoğu'nun renkli peynir topları tarifi...

Uzakdoğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan peynir topları en sağlıklı kahvaltılıktır. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu tarifi sizler için radarımıza aldık. İşte Uzakdoğu'nun renkli peynir topları tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ortalama 15 dakikada hazırlanan peynir topları sadece kahvaltı sofralarının değil aynı zamanda beş çaylarının da kurtarıcısıdır. Sağlıklı besinlerle yapılan peynir toplarının tok tutucu bir özelliği var.

Peynir topları Uzakdoğu mutfağının sıklıkla kullandığı bir lezzettir. Kahvaltılarda yozun ya da kemik çorbasının yanında tüketilir. Lezzetini üzerine eklenen besinden alır. Peynir toplarını yapmak çok kolaydır.

İŞTE UZAKDOĞU'NUN RENKLİ PEYNİR TOPLARI TARİFİ

Bir su bardağı lor peynir

1 çay bardağı beyaz peynir

3 yemek kaşığı krem peynir

50 gram beyaz peynir

Üzeri için;

Dereotu

Haşhaş

Chia tohumu

Çörek otu

Susam

Toz pul biber

YAPILIŞI

Bir kapın içine bütün peynirleri koyup hamur gibi yoğurun.

Hamur kıvamına gelen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlatın.

Tüm yuvarlamalar bittikten sonra tabakların içine kesilmiş dere otu, çörek otu, susam, toz pul biber, haşhaş ve chia tohumunu ayrı ayrı dökün.

Her topu bunların içindeki besinlere batırın.

Ucuna kürdan batırarak tabaklara koyun.

Afiyet şifa olsun...

Pratik ve lezzetli kahvaltılık! Fırında kaşarlı patates tarifi...