AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Ortalama 15 dakikada hazırlanan peynir topları sadece kahvaltı sofralarının değil aynı zamanda beş çaylarının da kurtarıcısıdır. Sağlıklı besinlerle yapılan peynir toplarının tok tutucu bir özelliği var.
Peynir topları Uzakdoğu mutfağının sıklıkla kullandığı bir lezzettir. Kahvaltılarda yozun ya da kemik çorbasının yanında tüketilir. Lezzetini üzerine eklenen besinden alır. Peynir toplarını yapmak çok kolaydır.
Bir su bardağı lor peynir
1 çay bardağı beyaz peynir
3 yemek kaşığı krem peynir
50 gram beyaz peynir
Dereotu
Haşhaş
Chia tohumu
Çörek otu
Susam
Toz pul biber
Bir kapın içine bütün peynirleri koyup hamur gibi yoğurun.
Hamur kıvamına gelen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlatın.
Tüm yuvarlamalar bittikten sonra tabakların içine kesilmiş dere otu, çörek otu, susam, toz pul biber, haşhaş ve chia tohumunu ayrı ayrı dökün.
Her topu bunların içindeki besinlere batırın.
Ucuna kürdan batırarak tabaklara koyun.
Afiyet şifa olsun...