Cips sağlığa zararlı. Peki mercimek cipsinin faydalı olduğunu biliyor musunuz? İşte tarifi...
MERCİMEK CİPSİ TARİFİ MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yemeklik haşhaş tohumu
1 çay kaşığı çörek otu
Biraz karabiber
Kekik, nane gibi sevdiğiniz baharatlar
HAZIRLANIŞI
Önceden ıslatıp beklettiğiniz kırmızı mercimeği soğuk suyla iyice yıkayın.
Yıkanan mercimekleri süzgeç yardımı ile süzün.
Daha sonra mercimekleri mutfak robotunun içerisine koyun.
Ardından üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin.
Robotu çalıştırın ve malzemeleri hamur kıvamına gelene kadar güzelce çekin.
İstediğiniz baharatları doğrayıcıya koyarak bir karışım hazırlayın.
Haşhaş tohumu, çörek otu ve karabiberi robottaki hamura ekleyin.
Hamuru baharatlar ile biraz daha çektikten sonra robotu kapatın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Yağlı kağıdın üzerine hazırladığınız hamur karışımını ince bir tabaka olacak şekilde yayın.
Önceden ısıttığınız 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Biraz soğuduktan sonra mutfak makası yardımıyla yuvarlak veya üçgen parçalara ayırarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
PÜF NOKTALARI
Mercimekleri yumuşaması için 1 gece önceden ıslatmalısınız.
Mercimekten yaptığınız hamuru fırın tepsisine olabildiğince ince bir şekilde yaymalısınız ki çıtır çıtır olsun.
Mercimeği zeytinyağı ve tuz ile harmanladıktan sonra dilerseniz içerisine soya sosu, köri gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.