HİLAL ÇAKIR
Kedidili limonlu tiramisu tarifi, hem pratikliğiyle hem de ferah limon aromasıyla sofraların yeni favorisi olmaya aday. Fırın gerektirmeyen limonlu tiramisu tarifi, sadece birkaç malzeme ile dakikalar içinde hazırlanıyor.
Her kaşıkta ağızda eriyen kedidili bisküvileri, hafif ekşi kremasıyla birlikte ferah bir lezzet bırakıyor. Kahve yerine limon aromasıyla hazırlanan bu versiyon, yaz aylarının en sevilen tatlısı olmaya aday. . Peki, kedidili limonlu tiramisu tarifi ne? İşte sadece birkaç malzemeyle pastane lezzetinde bir tiramisu hazırlamanın en kolay yolu...
Malzemeler
1 paket kedidili bisküvi
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım limonun suyu
Islatmak için malzemeler
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için malzemeler
Pudra şekeri veya rendelenmiş limon kabuğu
Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını tencereye alarak koyulaşana kadar pişiriniz.
Ocaktan aldıktan sonra tereyağı, vanilin, limon kabuğu ve limon suyunu ekleyerek karıştırınız.
Daha sonra kremayı soğumaya bırakınız.
Kedidili bisküvileri süt ve limon suyu karışımıyla hafifçe ıslatınız.
Borcama bir kat bisküvi dizerek üzerine krema dökünüz. Aynı işlemi her katta tekrarlayınız.
Tatlı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendiriniz.
Servisten önce üzerine pudra şekeri veya rendelenmiş limon kabuğu serpiştirebilirsiniz.
Kedidili limonlu tiramisu tarifiniz hazır, afiyet olsun!