En pratik tatlı: 15 dakikada 4 kişilik! İşte sufle tarifi

Sufle tarifi birçok kişi tarafından araştırılabiliyor. Çünkü bu tatlı sadece lezzetli değil, aynı zamanda pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Nitekim 4 kişilik tatlı, 15 dakikada hazır hale getirilebiliyor. İşte söz konusu sufle tarifi…

Okan Kabuk

Sufle tarifi çikolata seven pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü bu tatlı hem lezzetli hem de pratik. Nitekim 15 dakikada 4 kişilik sufle yapmak mümkün. Ayrıca sufle, yoğun çikolata kokusu ile adeta iştah açabiliyor. Bu nedenle birçok insanın tercihi sufle oluyor.

SUFLE TARİFİ

Sufle tarifi, tatlı seven birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü pratik tatlılar arasında gösterilebilen sufle, dakikalar içerisinde hazırlanabiliyor. Nitekim sufle tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

  • 2 yemek kaşığı kakao.
  • 1 yumurta.
  • 1 çay bardağı süt.
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ.
  • 1 çay bardağı toz şeker.
  • 1 paket vanilya.
  • 80 gram bitter çikolata.
  • 1 su bardağı un.
  • Üst kısmı için ½ çay bardağı pudra şekeri.
  • HAZIRLANIŞI

    Sufle tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanışına geçilebilir. Nitekim sufle tarifi şu şekilde gerçekleşiyor;

  • Yumurta ve toz şeker köpürünceye kadar karıştırılır.
  • Üzerine; sıvı yağ, un, süt, vanilya, kabartma tozu ve kakao ilave edilir.
  • Tüm malzemeler homojen kıvama gelene kadar karıştırılır.
  • Sonra hazırlanan kek harcı fincanlara paylaştırılır. Ayrıca bu noktada fincanların yarısından biraz daha fazla olmasına dikkat edilmeli. Fakat ağzına kadar da doldurulmamalı.
  • Sonra çikolata kırılır ve fincanlara paylaştırılır.
  • Akabinde tencerede su kaynatılır ve kaynayan suya fincanlar yerleştirilir (kaynayan su fincanların yarısına kadar gelmeli).
  • Sonra tencerenin ağzı kapatılır ve 10 dakika kadar pişirilir.
  • Akabinde pişen suflelere tercihe bağlı olarak pudra şekeri serpilir.
  • Ardından afiyetle tüketilebilir.
  • Dikkat: Kaynayan suya fincanlar yerleştirilirken dikkatli olunmalı. El yakmaması için ocağın kapatılması, fincanların yerleştirilmesi ve tekrardan açılması da tavsiye edilir.